Operació dels Mossos contra l'explotació laboral d'una xarxa xinesa a Móra d'Ebre i Ulldecona

Les entrades i registres també s'han dut a terme a locals de Vic i Santa Perpètua de Mogoda

19 mayo 2017 23:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d’Esquadra van dur a terme ahir una àmplia operació, amb entrades i escorcolls simultanis a Ulldecona, Móra d’Ebre, Vic (Osona) i Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), contra una suposada  xarxa mafiosa xinesa, per la presumpta explotació laboral de ciutadans d’aquell país residents a Catalunya.  
El dispositiu policial, a càrrec de la Unitat de Tràfic d’Éssers Humans de l’Àrea de Crim Organitzat dels Mossos, va culminar ahir amb la detenció de fins a cinc  persones.
Fonts properes a la investigació van indicar que les víctimes eren obligades a treballar en aquests establiments de forma abusiva per saldar un elevat deute econòmic, possiblement, generat pel cost del seu viatge des de la Xina fins a Catalunya, pagat inicialment per aquesta xarxa.
A la ciutat de Vic, un dels escorcolls es va dur  a terme en una empresa d’alimentació.
Pel que fa a Ulldecona, els escorcolls van tenir lloc a un basar xinès, situat al carrer Major. Durant hores, els Mossos van acordonar la zona i no deixaven passar els veïns, fet que va crear molta expectació en aquesta zona cèntrica de la població.
També molt cèntric és el restaurant xinès Gran Muralla de Móra d’Ebre (situat a l’avinguda Comarques  Catalanes), on va tenir l’altre escorcoll de l’operació a les Terres de l’Ebre. Els Mossos també van accedir al local i s’hi van estar durant hores. Finalment els agents es van endur una persona de l’establiment, que podria ser un dels cinc  detinguts. Com en el cas d’Ulldecona, l’àmplia presència policial a les portes del bar-restaurant durant hores va crear molta expectació entre els veïns de la capital de la Ribera d’Ebre.
El cas, que es troba sota secret de sumari, continuava ahir al vespre amb les operacions obertes i no es descartaven noves detencions.

Comentarios
Multimedia Diari