Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

‘Orígens’ creix en participació i tindrà Amposta com a convidada

La festa de recreació històrica rapitenca celebrarà la segona edició del 12 al 14 d'octubre

Roser Regolf

Whatsapp
Presentació de les novetats de la segona edició d’Orígens. FOTO: Roser Regolf

Presentació de les novetats de la segona edició d’Orígens. FOTO: Roser Regolf

Aquest any la Ràpita tornarà a mirar cent anys enrere amb la festa que reivindica la identitat i el passat més recent de la vila marinera. En aquesta segona edició, que tindrà lloc del 12 al 14 d’octubre i comptarà amb una graella de més de quaranta actes, s’hi han sumat a participar fins a sis entitats i tavernes més que l’any anterior. Unes dades que porten a l’alcalde del municipi, Josep Caparrós, a apuntar que «aquest increment també es veurà reflectit en un augment de participació i d’assistència».

Per altra banda, Orígens també s’estrena convidant a una ciutat veïna a participar en la festa. En aquesta edició el municipi escollit serà Amposta, on també se celebra una festa per recordar el passat de la ciutat: La Festa del Mercat a la Plaça. 

Pel que fa a les activitats, s’ha avançat que com a novetats hi haurà una entrada de carros, una regata de muletes i la presència de les embarcacions Vela Llatina, de l’Ametlla de Mar, o el veler centenari Santa Eulàlia, cedit pel Museu Marítim de Barcelona. El regidor d’Identitat, Rafa Balagué, també ha confirmat que el dissabte comptaran amb l’actuació de ‘Botifarra a banda’, conformat pel cantautor Pep Gimeno ‘Botifarra’ i la Banda Musical Rapitenca. 

Pròximament es podrà veure el cartell de l’acte, que aquesta edició s’ha volgut centrar en la temàtica de la pagesia, respecte a l’any passat que representava íntegrament el món mariner. «No té sentit parlar de la Ràpita i parlar només del mar o de la pagesia», ha afirmat el batlle del municipi. Caparrós ha citat que el mar i la terra són dos dels aspectes que millor representen la ciutat, i els que l’hi han donat vida.

Temas

Comentarios

Lea También