‘Orígens’ creix en participació i tindrà Amposta com a convidada

La festa de recreació històrica rapitenca celebrarà la segona edició del 12 al 14 d'octubre

28 junio 2018 09:32 | Actualizado a 28 junio 2018 10:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest any la Ràpita tornarà a mirar cent anys enrere amb la festa que reivindica la identitat i el passat més recent de la vila marinera. En aquesta segona edició, que tindrà lloc del 12 al 14 d’octubre i comptarà amb una graella de més de quaranta actes, s’hi han sumat a participar fins a sis entitats i tavernes més que l’any anterior. Unes dades que porten a l’alcalde del municipi, Josep Caparrós, a apuntar que «aquest increment també es veurà reflectit en un augment de participació i d’assistència».

Per altra banda, Orígens també s’estrena convidant a una ciutat veïna a participar en la festa. En aquesta edició el municipi escollit serà Amposta, on també se celebra una festa per recordar el passat de la ciutat: La Festa del Mercat a la Plaça. 

Pel que fa a les activitats, s’ha avançat que com a novetats hi haurà una entrada de carros, una regata de muletes i la presència de les embarcacions Vela Llatina, de l’Ametlla de Mar, o el veler centenari Santa Eulàlia, cedit pel Museu Marítim de Barcelona. El regidor d’Identitat, Rafa Balagué, també ha confirmat que el dissabte comptaran amb l’actuació de ‘Botifarra a banda’, conformat pel cantautor Pep Gimeno ‘Botifarra’ i la Banda Musical Rapitenca. 

Pròximament es podrà veure el cartell de l’acte, que aquesta edició s’ha volgut centrar en la temàtica de la pagesia, respecte a l’any passat que representava íntegrament el món mariner. «No té sentit parlar de la Ràpita i parlar només del mar o de la pagesia», ha afirmat el batlle del municipi. Caparrós ha citat que el mar i la terra són dos dels aspectes que millor representen la ciutat, i els que l’hi han donat vida.

Comentarios
Multimedia Diari