Originalitat a concurs en el III Certamen de Cantautors de Ferreries

Paco Enlalula és l’artista convidat enguany d’aquest festival que se celebra a Tortosa amb deu creadors vinguts de tot l’Estat

21 junio 2019 15:09 | Actualizado a 21 junio 2019 15:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cançons reivindicatives, romàntiques, de justícies, injustícies i de caire social... Aquest dissabte dia 22 tornen els temes més personals a Tortosa, al barri de Ferreries, amb el Concurs de Cantautors que enguany té a deu finalistes d’arreu de l’Estat que posaran a prova les seves creacions.

El certamen arriba aquest 2019 a la seva tercera edició que se celebrarà al Bar del Ñoño, a la Plaça Mestre Monclús. «Tenim artistes tant del territori com de fora. Es van presentar 58 persones i s’han seleccionat deu que arriben de Huelva, Mallorca, Madrid, Barcelona i un parell de Tortosa, entre d’altres», explica Pedro Alférez, organitzador de l’esdeveniment des dels seus inicis.

«El nexe entre tots és que han de ser temes propis, d’autor i originals. Ja en l’estil musical, cadascú aporta la seva pròpia identitat», comenta aquest músic que també és dibuixant i il·lustrador.

En aquest sentit, per poder participar, s’havien de presentar cançons gravades a veu i un instrument i no havien de superar els cinc minuts, punt aquest que no deixa de ser important de cara a la durada del concurs.

Els premis són en metàl·lic. 600, 300 i 150 euros respectivament per al primer classificat, segon i tercer.

Arrencarà cap a les 19.30 hores i s’allargarà gairebé fins a la mitjanit, un cop el jurat decideixi qui s’alçarà com a guanyador segons la posada en escena, la música i la lletra. Els premis són en metàl·lic. 600, 300 i 150 euros respectivament per al primer classificat, segon i tercer

«La idea també és fer una sèrie de bolos i petites actuacions després del certamen, però falta suport», assegura Pedro.

En aquest sentit, el Concurs de Cantautors compta amb la col·laboració de dos incondicionals, José Antonio Cano i Luis Senosiain «els quals s’han implicat des del primer moment, quan va costar molt tirar-ho endavant. Però sempre vaig pensar que era una bona proposta i ara també tenim resposta de l’Ajuntament».

Pel que fa al jurat, estarà format per personalitats vinculades al món de la cultura i específicament de la música. Així, estaran Begoña Ferré, directora de la biblioteca de Roquetes; l’escriptor i periodista Jordi Cantavella i Ernest Redó. «Aquest últim és professor de música a Tortosa i pel que fa a Cantavella, era propietari de L’Astrolabi, local on es programava música en directe», manifesta Pedro.
Convidat estrella

El Concurs té demà un convidat de luxe. Paco Enlalula -nom artístic de Fran Ortega-, presenta el seu repertori un cop els participants hagin acabat i el jurat marxi a deliberar.

El jurat estarà format per personalitats vinculades al món de la cultura i específicament de la música.

«Fa gairebé tres dècades que ens coneixem i tenim una relació d’amistat de fa molts anys. Ara també està vinculat al món del cinema, com a coguionista i de fet, acaba d’estrenar Viva la vida», diu Pedro. 

Es dóna la circumstància que el  Certamen de Cantautors de Ferreries coincideix casualment amb les festes del barri. «Sempre he volgut desvincular l’activitat de les celebracions perquè el concurs tingui la seva pròpia identitat», subratlla Pedro. La identitat la té. No obstant això, coincidint ambdues coses, l’afluència de públic estarà més que assegurada. «La plaça sempre s’omple i normalment assisteixen entre 200 i 250 persones».

 

Dissabte dia 22 de juny

El III Concurs de Cantautors de Ferreries a Tortosa se celebra dissabte dia 22 a les 19.30 hores al Bar del Ñoño (Plaça Mestre Monclús). Els artistes finalistes són Amulet, Chicharro, Dasare, Eba, Lia Sampai, Enric Panisello, Daniel Sanchez, Pepe Vacas, Alex Ibañez i Alba Mirás. Cadascú cantarà dos temes del seu repertori.

Comentarios
Multimedia Diari