Ous Roig projecta una planta de fertilitzants orgànics a Aldover

Suposa una inversió de 6 milions d‘euros i 15 llocs de treball directes, però el projecte ha aixecat el rebuig de veïns del poble i el PSC acusa el govern municipal de no haver informat

19 noviembre 2020 10:27 | Actualizado a 20 noviembre 2020 12:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte de l’empresa Ous Roig per construir una planta de fertilitzants orgànics a Aldover ha aixecat certa polèmica al poble aquesta setmana. Es tracta d’una planta de fertilitzants de 9.000 metres quadrats, i no pas de compostatge de gallinassa, que suposaria una inversió de 6 milions d’euros i 15 llocs de treball directes i 40 indirectes. Des d’Ous Roig s’ha insistit al Diari que no es tracta de cap planta de compostatge tradicional sinó d’un projecte molt més innovador i que fomenta l’economia circular al territori.
La planta s’ubicaria a la partida Sansó, polígon 19, parcel·la 26, i ara se n’està redactant el projecte executiu. No obstant això, un grup de veïns s’hi ha oposat i constituiran una plataforma perquè denuncien que la instal·lació suposarà males olors i tindrà un impacte ambiental negatiu al municipi. 
També el PSC d’Aldover ha denunciat que és un projecte «que es va presentar a l’ajuntament el 17 de març per part de l’empresa i que ha seguit tota la tramitació, sense que l’alcaldessa hagués dit res al respecte, ni ha informat la ciutadania ni al consistori». El PSC considera que la construcció d’una instal·lació així ha de ser motiu de consulta a tota la ciutadania abans que es porti a terme definitivament.
El govern municipal i l’alcaldessa Rosalia Pegueroles ha defensat que l’Ajuntament ha seguit tots els passos de la llei per tramitar el projecte. «Des que l’equip de govern de l’Ajuntament d’Aldover ha tingut coneixement del projecte està fent un seguiment exhaustiu per vetllar pel compliment de la normativa en tots els seus àmbits, especialment l’ambiental», han dit.
«No entenem com s’oposen a un projecte del qual encara no hem tingut l’oportunitat d’explicar-ne res de res», explica per la seua banda el director del projecte, Roger Ripoll, tot remarcant que «volem deixar ben clar que nosaltres no volem entrar en cap polèmica, i que si el poble de veritat no vol el projecte, no el farem i buscarem un altre municipi».

Comentarios
Multimedia Diari