PERFIL: Jordi Ciuraneta, un home amb un coneixement profund del sector primari

És assessor en matèria de porcí del consell consultiu de la Direcció General d'Agricultura de la UE i va ser director general de pesca de la Generalitat

19 mayo 2017 22:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El nou conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Ciuraneta, és fill de la Palma d'Ebre (Ribera d'Ebre), tot i que va néixer a Sabadell el 30 de maig de 1964. Empresari agrari i ramader, i home molt implicat en el sector, és diplomat en Administració i Direcció d'Empreses per ESADE. Actualment és diputat de CiU al Parlament per Lleida, ciutat on resideix. Abans havia estat director general de pesca de la Generalitat (2012-2014) i assessor d'agricultura, ramaderia i pesca del president Artur Mas (2011-2012). Des del 15è Congrés de CDC és Secretari d'Àmbit d'Agricultura, Ramaderia, Medi Rural i Pesca de Convergència Democràtica de Catalunya.

Sempre lligat al sector primari, ha estat president de Copaga (2000-2011), president del consell sectorial del porcí de la Confederació de Cooperatives Agràries d'Espanya (CCAE), membre de la Confederació de Cooperatives i Sindicats Agraris de la Unió Europea (Copa-Cogeca) o assessor en matèria de porcí del consell consultiu de la Direcció General d'Agricultura de la Unió Europea.

També ha estat vicepresident i responsable de ramaderia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) del 2000 al 2008, membre del Fòrum de Participació Ciutadana del Consell Social de la Universitat de Lleida, membre fundador de l'Organització Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca (Interporc), membre de l'Associació Espanyola de Municipis de l'Olivera (AEMO) i membre de l'Organització Iberoamericana de Productors de Porcí (OIPORC).

La seva trajectòria política ha estat vinculada a la demarcació de Tarragona, com a tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Palma d'Ebre, vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i diputat a la Diputació de Tarragona. Per motius familiars, però, fa uns anys que viu a Lleida, on ha traslladat la seva carrera política, i actualment forma part del comitè local de CDC de Lleida, de l'executiva comarcal del Segrià i de l'executiva de la federació de Lleida. Va entrar a militar a CDC i a la JNC el 1989.

Ciuraneta, nebot del que va ser bisbe de Lleida i de Menorca, Francesc Xavier Ciuraneta, té un perfil totalment lligat al sector primari i gestiona una empresa agrària i ramadera amb el seu germà. Des de les Terres de l'Ebre es mostren molt satisfets amb el seu nomenament, ja que coneix de primera mà els problemes que hi ha al camp català, des dels ajuts de la PAC fins al caragol poma, passant per qualsevol altra qüestió que afecti el sector.

Comentarios
Multimedia Diari