Part del Balneari del Porcar serà la Casa de les Tres Cultures de Tortosa

Ja estan en marxa les obres del nou equipament turístic, que estarà enllestit en un termini de sis mesos i es   destinarà a explicar la convivència durant segles de les cultures cristiana, musulmana i jueva a la ciutat

08 agosto 2018 08:24 | Actualizado a 10 agosto 2018 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ha iniciat la construcció de la Casa de les Tres Cultures, equipament turístic que s’ubicarà en un dels pavellons de l’antic Balneari del Porcar,  a tocar del call jueu al barri de Remolins. 

Les obres s’allargaran duran els propers sis mesos, en els quals es preveu tirar a terra dues construccions en estat de ruïna i habilitar un centre d’interpretació i una plaça, on s’explicarà la convivència durant segles a la ciutat de les cultures cristiana, musulmana i jueva

En aquest sentit, s’aprofitarà el material audiovisual que es va crear per a l’antic Centre d’Acollida Turística (CAT) de la Generalitat, que es va construir als Portals de Ciutat i que fa temps que va tancar portes. 

L’entrada al Centre de les Tres Cultures serà a través dels Jardins del Príncep, i comptarà amb una sortida directa al call jueu, per tal que els visitants puguin fer un recorregut posterior per aquesta part històrica de la ciutat. 

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, han donat a conèixer els detalls de l’obra, en la qual el Consistori inverteix 227.578 euros, als que se sumen 36.200 euros més per a l’enderroc d’immobles situats al carrer Figuereta. La creació de la Casa de les Tres Cultures és un compromís explicitat al Pla d’Actuació Municipal (2015-2019), que guia les obres i mesures a desenvolupar pel govern local de PDeCAT i ERC. 

«L’espai esdevindrà un punt més del recorregut turístic que comença als Jardins, l’accés a la muralla dels segles XIV i torres de guaita de les Avançades de Sant Joan, descendirà al ‘manantial’ de l’Esperança fins a acabar a la Casa de les Tres Cultures, que s’endinsa al call jueu», ha detallat l’alcaldessa. 

El nou equipament s’ubicarà al pavelló número 9 de l’antic Balneari del Porcar, que s’enderrocarà i es construirà un edifici de planta baixa i dues plantes pis, amb una superfície total construïda de 162,78 metres quadrats. També s’enderroca una edificació existent, destinada a habitatge i magatzem. El projecte preveu la urbanització de l’entorn del nou equipament amb una pavimentació contínua amb formigó fratassat, confirmant una retícula, mitjançant junts de llamborda de formigó, on s’intercalen espais previstos per l’enjardinament. Es preveu un pas soterrat que connecta amb la font del balneari i una rampa i escales que connecten amb la resta de l’àmbit de l’antic balneari, segons es detalla des de l’Ajuntament. 

Roigé i Monclús han explicitat també la voluntat del Consistori d’impulsar la recuperació dels edificis més emblemàtics de l’antic balneari, com és el cas de la torre, tot i que sense marcar dates ni usos per a l’històric edifici. 

Comentarios
Multimedia Diari