Pas endavant per a la construcció del nou aparcament de l’hospital d'Amposta

La Diputació de Tarragona atorga una subvenció de 251.000 euros per adquirir els immobles on s’hi ha d’ubicar

01 noviembre 2020 20:00 | Actualizado a 02 noviembre 2020 05:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un dels principals problemes amb que topen els usuaris de l’Hospital Comarcal del Montsià, a Amposta, és la manca d’aparcament en una part de la ciutat on també s’hi concentren altres serveis, com la Fundació Pere Mata i el Museu de les Terres de l’Ebre. Per mirar de paliar aquesta problemàtica, durant l’anterior mandat, l’Ajuntament d’Amposta ja va qualificar l’illa de cases afectada (una promoció immobiliària que no es va acabar) com a equipaments.

Segons el govern ampostí, ara es té l’oportunitat de materialitzar-ne la compra i ho vol aprofitar. Així, aquest mes de novembre es procedirà a la signatura de l’adquisició dels immobles de l’illa ubicada entre els carrers Escoles, Cervantes, Roda i Diana per habilitar-hi el futur aparcament de l’Hospital.

El preu d’adquisició total d’aquestes finques és de 265.000 euros, finançats a través d’una subvenció de 251.000 euros de la Diputació, la qual finançarà en un 95% l’adquisició d’aquests immobles i l’Ajuntament n’aportarà la resta (715.000, el 5% del total), fins als 265.000 euros.

Tal i com explica l’alcalde, Adam Tomàs, ja existeix l’acord de compra tant amb el propietari privat d’una de les finques com amb el Sareb, que és propietari de la resta. “L’enderrocament de les cases l’inclourem al pressupost de 2021”, afegeix Tomàs.

La voluntat del consistori és que en aquest espai hi acabi havent un aparcament en alçada, però és un projecte a llarg termini. En una primera fase, només s’enderrocaran les cases i s’habilitarà un aparcament en superfície amb una quarantena de places. “Seran gratuïtes, tot i que hi haurà un sistema de regulació horària per a garantir la rotació dels vehicles. Els veïns preveiem que hi puguen aparcar a la nit”, manifesta l’alcalde al Diari. Aquestes places es veuran incrementades amb una vintena més en un solar que ha cedit temporalment un propietari al carrer Gran Capità.

Tres anys de gestions

Els tràmits per convertir aquesta illa d’habitatges en una zona d’aparcament va començar tot just fa tres anys, amb l’aprovació per part del ple d’una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per definir la destinació d’equipament comunitari a aquesta illa. Al març del 2018, la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) va donar llum verda a aquesta modificació. Des de llavors s’ha estat negociant tant amb el propietari privat com amb el Sareb per a arribar a un acord per a la compra de les finques.

Altres actuacions

Aquesta zona d’Amposta segueix immersa en la tercera actuació del projecte de canvi de l’enllumenat a la capital del Montsià, que suposa més del 50% del total.El projecte comporta un canvi integral, elements de protecció inexistents, cablejat nou, reducció en més de 100 quadres i comptadors, lluminàries, sistemes de gestió i obra civil.

Té un pressupost de 2.400.000 euros, dels quals 1.200.000 euros estan subvencionats per fons europeus. Per a l’alcalde, Adam Tomàs, “es tracta d’un projecte de llarg termini, període 2017-2023, que augmentarà la seguretat, reduirà el consum i millorarà el control de l’enllumenat”.

L’Ajuntament també preveu millorar l’arbrat del parc municipal situat davant de l’Hospital.

Comentarios
Multimedia Diari