Pas endavant per a la construcció del nou edifici judicial a Tortosa

La Generalitat treu a licitació contractes relacionats amb la redacció del projecte bàsic i la posterior direcció d´obra

19 mayo 2017 22:42 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Pas endavant per a la construcció del nou edifici judicial de Tortosa, al nucil antic de la ciutat. La Generalitat ha tret a licitació el contracte de serveis per a l’assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció d’obra, per un import de 329.709 euros i que s’haurà d’adjudicar el proper estiu. Segons va destacar l’alcalde de la ciutat, Ferran Bel, aquest nou pas endavant per al projecte constata «l’aposta clara de la Generalitat per la recuperació del centre històric de Tortosa i la millora dels serveis a la ciutat».

El nou edifici judicial s’ha de construir en uns terrenys al carrer de la Mercè, a tocar de l’actual seu dels jutjats (que des de fa anys ha quedat petita) i de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, convertits en un solar després de l’enderroc de les cases que hi havia anteriorment.

 

Reactivació

El projecte havia quedat aturat en els últims anys però ara s’ha reactivat i, segons va detallar el conseller de Justícia, Germà Gordó, en un discurs al Col·legi d’Advocats de Tortosa el passat mes d’abril, l’edifici podria ser una realitat a mitjan 2017.

També es preveu l’obra de rehabilitació de l’actual seu judicial (edifici que data del segle XVII) i que actualment presenta algunes problemàtiques estructurals.

Les dues actuacions tenen el mateix termini d’acabament d’obra i suposaran una inversió de vora 7,6 milions d’euros.

Així, segons les previsions de la Generalitat, es passarà de tenir 4.500 a 7.462 metres quadrats de superfície d’espais judicials a Tortosa.

El Departament de Justícia ha inclòs aquesta important actuació al Pla d’equipaments judicials 2014- 2020 de Catalunya. Una vegada finalitzada l’obra, els dos immobles podran encabir els diversos jutjats de la ciutat (cinc de primera instància i instrucció i dos penals), a més del social que ara es troba ubicat a l’antiga comissaria dels Mossos d’Esquadra a Ferreries, així com la fiscalia, l’oficina judicial o l’Institut de Medicina Legal, entre altres.

Comentarios
Multimedia Diari