Pedalant sense por per un somni

Aleu Ayxandri, d´Amposta, i la seua dona tailandesaTakaten Homwong començaran aquest mes de juny la volta al món en bicicleta, tota una història d´inspiració i superació personal

19 mayo 2017 22:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Diuen que si tens temor a la vida, si no t’atreveixes a arriscar, ja estàs mig mort», diu Aleu Ayxandri. Ayxandri, ampostí, té només 25 anys, i la seua dona, Takaten Homwong, 20. El dia 30 d’aquest mes marxen a Tailàndia per començar a fer la volta al món amb bicicleta.

Tot va començar fa sis anys, quan Aleu en tenia 19 i va marxar de vacances a Tailàndia. «Vaig marxar un mes... i ja no vaig tornar. Em vaig enamorar de la senzillesa del país, de la seua societat tan diferent, menys materialista i més feliç», explica.

El primer que va fer, a l’illa de Phuket, va ser apuntar-se a una acadèmia per aprendre anglès i aviat va començar a treballar. «Vaig estar un temps com a instructor de submarinisme i allà vaig conèixer una clienta del vaixell que era directora de càsting de Hollywood i vaig acabar sortint en una escena de Resacón 2, a Tailàndia».

Durant un temps va estar treballant en diverses pel·lícules i en el rodatge d’una va conèixer la que seria la seua dona, Takaten, tailandesa. Aleu parla amb ella només en tailandès. No el llegeix ni l’escriu, però el parla a base de cada dia anar aprenent i preguntant. «Quan parles una mica l’idioma del país, les portes se t’obren i la gent et valora l’esforç. Per això ara ho veig amb un altre punt de vista i he après a reconèixer el valor que té si un immigrant arriba a Espanya i aprèn la llengua».

Amb Takaten van fer amb cotxe la volta per Tailàndia, 1.600 km en 10 dies, i van coincidir en la manera de veure la vida. «A tots dos ens agradava la sensació de l’aventura». I llavors, va conèixer qui seria el seu ‘mestre’, Salva Rodríguez, un espanyol que fa 9 anys que porta fent la volta al món en bicicleta. Hi va parlar amb ell només un dia, i ja va ser suficient per canviar la seua vida. «Em va impactar moltíssim el seu testimoni, i vaig pensar que algun dia jo també ho faria».

Així que amb Takaten van comprar-se dos bicicletes i van començar a pedalar. «Però primer havíem de fer una prova», explica Ayxandri. De manera que van recórrer 2.000 km per Tailàndia en bicicleta el novembre passat, durant 34 dies, vivint amb 5 euros al dia entre els dos. Fins i tot van pujar fins al Doi Inthanon, de 2.565 m, «A Tailàndia ja som una mica coneguts. És un país masclista, em deien que jo ho podria fer, però que ella no. I hem demostrat que sí que hem pogut, que som iguals».

Aleu ha treballat a Tailàndia durant un any i s’ha venut el cotxe, les motos i altres objectes personals de valor per recaptar diners. La parella es va casar el passat febrer. Va ser un mes de tràmits i de paperassa i fa dos mesos que van tornar a Amposta per celebrar-ho amb un convit amb la família, descansar, i preparar el nou viatge. «Estem molt segurs, les dificultats que vindran són part del viatge», assegura, sense por.

La primera etapa serà de Tailàndia a Amposta, durant dos anys; després, Canadà-Argentina en tres anys; finalment, la volta al continent africà. Calculen, si tot va bé, realitzar la volta al món en uns set anys.

«No volem canviar el món. No volem que el món ens conega a nosaltres sinó nosaltres a ell. Volem compartir l’experiència per mostrar que hi ha una altra forma de veure la vida, sent capaços de superar-nos, posar-nos una meta i complint-la, donant la volta al món en bici o aconseguir el somni personal de cadascú, siga el que siga», explica Aleu.

Durant el viatge per Tailàndia del novembre passat, en una perillosa carretera van veure un home sense cames, amb crosses, recollint brossa per si trobava alguna cosa a vendre. L’exemple els va servir d’inspiració. «Tot es pot fer si t’ho proposes. Nosaltres som joves, sans, i si la nostra història serveix perquè algú siga capaç de superar-se, sentirem que el nostre objectiu s’ha complert».

La seua aventura es pot seguir al Facebook ‘Diary of a world trip’, que ja té més de 3.000 m’agrada.

Comentarios
Multimedia Diari