Perill per onades gegants i fort vent a Terres de l'Ebre i al sud de la Costa Daurada

Protecció Civil ha activat l’Alerta del Pla INUNCAT. L’episodi de fort onatge podrà superar els 4 metres al sud de la província de Tarragona

13 diciembre 2018 13:08 | Actualizado a 13 diciembre 2018 13:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat.

Pel que fa al temporal marítim explica que les onades poden afectar el litoral amb violència. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, demana a les persones que siguin prudents.

Encara que hi hagi diverses onades d’una mateixa alçada, una pot ser més gran que les altres i arrossegar a les persones mar endins. Per això es demana que s'eviti anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades.

Protecció Civil també ha recomanat als ajuntaments costaners el tancament dels accessos a espigons, esculleres, i altres punts perillosos on un cop de mar pot arrossegar algú. Si un municipi ha tancat els accessos a espigons o altres zones, respecteu aquesta restricció i no us poseu en perill.

Prealerta Pla VENCAT

Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla d’emergències per ventades a Catalunya per la previsió de fortes ventades a partir del vespre que acompanyaran al fort onatge.

Al carrer també cal extremar la prudència prop dels elements de decoració i d’il·luminació nadalenca

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya a partir d'avui dijous al vespre i fins demà a mitjanit bufarà vent que pot superar el llindar els 90 km/h a les comarques del litoral de Girona i del nord de Barcelona.

El fort vent també podrà afectar al terç sud de Catalunya, especialment a les Terres de l’Ebre, sobretot a la zona dels Ports, i al Baix Camp, i a les cotes altes del Pirineu.

Protecció Civil de la Generalitat demana precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

També cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

Al carrer també cal extremar la prudència prop dels elements de decoració i d’il·luminació nadalenca. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents. Cal evitar situar-se a prop dels arbres ja que poden desprendre’s branques i causar danys.

Protecció Civil ha sol·licitat als ajuntaments on es preveuen les afectacions més importants que reforci es elements d'il·luminació nadalenca i altres elements del mobiliari urbà i els accessos a parcs i jardins i el control dels accessos al front litoral per evitar incidències greus.

Comentarios
Multimedia Diari