Persones amb discapacitat arrangen el bosc del Burgar

Un conveni a tres bandes entre l’Ajuntament del municipi, la Fundació Astres i el COPATE per a la millora de l’espai natural, a través d’una tasca de reinserció laboral

10 marzo 2018 10:47 | Actualizado a 12 marzo 2018 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte de ‘Minimització dels efectes del canvi climàtic i prevenció d’incendis forestals al bosc del Burgar’ va més enllà d’una qüestió mediambiental, i passa a ser una iniciativa que posa l’accent en la vesant més social. 

Ahir el matí es va signar el conveni per a millorar aquest espai natural de la serra del Montsià, un dels seus indrets més emblempatics. Un conveni a tres parts entre l’Ajuntament de Sant Carles de La Ràpita, el COPATE i la Fundació Astres.

En aquest cas, els encarregats de dur a terme la tasca seran els membres de la brigada mediambiental de la Fundació Astres. Aquesta organització desenvolupa projectes, programes i serveis per a l’atenció integral de persones amb discapacitat intel·lectual per a la millora de la seva autonomia. Una tasca molt proactiva per a la  inserció laboral de totes aquestes persones.

L’organització disposa de diferents brigades destinades a diferents àmbits. En el cas mediambiental, el mínim de persones per projecte són unes cinc o sis, tot i que depèn del volum de l’obra i, en aquest cas, encara no està delimitat. La brigada està formada per treballadors amb discapacitats i tècnics mediambientals de la fundació, encarregats del control de la feina. Cadascú, depenent de les seves característiques, du a terme la part que li pertoca del treballs assignats.

Assessoria tècnica

El complement indispensable en aquesta unió és el COPATE, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, que afegeix en aquest cas la part d’enginyeria tècnica. El seu paper primordial recau en l’assessoria tècnica i el control del treball. A més, un cop estigui finalitzat el projecte, també seran els encarregats de certificar que la tasca s’ha dut a terme de forma correcta. 

Francesc Gras, president del COPATE, explica que l’entitat assessora anualment molts ajuntament de les Terres de l’Ebre en diferents aspectes, en aquest cas en la seva tasca mediambiental d’adaptació de l’entorn al canvi climàtic i a la prevenció d’incendis. «És una assessoria, un servei més que des del COPATE prestem al món local, en aquest cas a l’Ajuntament de La Ràpita». Es tracta d’un bosc mediterrani amb especies destacades com el pi blanc o les alzines, i s’ha de treballar per poder conservar-les. 

Comentarios
Multimedia Diari