Pictogrames als passos de vianants d'Amposta per augmentar la seguretat del col·lectiu TEA

23 abril 2021 09:10 | Actualizado a 23 abril 2021 09:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta, a través de la regidoria de Governació i Territori i a partir d’una iniciativa ciutadana, ha començat la senyalització d’alguns passos de vianants amb una seqüència de pictogrames que serveixen de suport als vianants, especialment a aquells que necessiten accessibilitat cognitiva. Els pictogrames de la seqüència «atura’t, mira, cotxe aturat, creua» fan que el col·lectiu TEA (Trastorn de l’Espectre d’Autisme) sigui capaç de desxifrar el missatge i pugui creuar el pas de manera més segura. Les senyalitzacions són de color blau perquè, tal com explica l’associació TEAVIAL, impulsora del pla, és el color que s’associa a l’autisme i també el que s’empra en les senyals de trànsit quan es vol donar sentit d’informació.

L’acció forma part del pla de «Seguridad Vial para Personas con TEA: TEAVIAL», que pretén donar visibilitat al col·lectiu TEA, al mateix temps que fomentar la seva autonomia i seguretat viària. L’associació posa a disposició dels ajuntaments i organismes oficials convenis per a la utilització dels senyals de manera solidària.

A la ciutat, s’han pintat ja alguns passos de l’avinguda de la Ràpita i el de davant del Centre d’Educació Especial l’Àngel APASA.

Comentarios
Multimedia Diari