Píndoles d’afectivitat de Pili Cugat i Carlos Lupprian en moments difícils

Els artistes comparteixen a les xarxes socials des de Tortosa poemes que es transformen en cançons, un avançament també del seu nou treball ‘Poesia Amiga’ que es troba en procés de verkami

03 abril 2020 16:30 | Actualizado a 03 abril 2020 16:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Durant aquests dies de confinament ens hem hagut de fer amics de les selfies en vídeo per a compartir cançons i poesia. Ens reconforta la resposta de la gent i m’imagino que a tots ens ajuda a  sentir-nos d’alguna manera a prop. Som éssers socials i ens cal el caliu dels altres. Nosaltres intentem transmetre’l amb les nostres petites actuacions musicals des de casa, perquè tot això passi una mica millor».

Són paraules de l’artista tortosina Pili Cugat que, juntament amb Carlos Lupprian s’han abocat a les xarxes per donar i rebre escalfor entre els seus seguidors.

Una d’aquestes composicions, M’abraço, és precisament l’avançament del seu nou disc Poesia Amiga, que en l’actualitat es troba en procés de Verkami.

«Poesia Amiga ve de lluny», conten. «Ara mateix -segueix Pili-, i amb tots els canvis que estem vivint, sembla que fa una eternitat, quan sorgia la primera trobada amb poetes amics amb qui ens reunien per defensar el dret a escollir, amb el llibre Versos contra la violència. D’això ja fa un parell d’anys». 

Vint-i-quatre mesos, més o menys en què han passat moltes coses. Acabaven de treure el seu primer disc de cançó d’autor, Jocs d’aigua i Pili es trobava sota tractament per superar un càncer.

‘M’abraço’
Del nou disc: ‘M’abraço, i amb el tacte de la pell sento un bes que m’envaeix de pau, de bondadosa calma. Aquesta estranya serenor que m’omple de mi, de tu, de vatros, de tots, de TOT’.

«Necessitàvem compartir la nostra música, malgrat les circumstàncies, per sentir-nos vius». I aleshores, van començar a sorgir col·laboracions. Poesia Amiga és el resultat d’aquells moments, d’aquells sentiments.

«Unes cançons a partir de poemes dels nostres amics», assenyalen. «Així mateix, durant aquella època, també jo em vaig agafar a la meva pròpia poesia, i algunes de les  que vaig escriure durant aquell període de temps, es van convertir en cançons», revela Pili.

Els poetes amics que col·laboren són del territori. Carme Cruelles, Joan Callau, Conxita Jiménez, Francesc Valls Calçada, Àngel Martínez Callau, Rafel Jornet, Josep Lleixà, Vicent Pellisser o Zoraida Burgos.

Poesies a les quals Carlos Lupprian les hi ha posat la música convertint-les en cançons plenes de personalitat. Poesia Amiga s’ha enregistrat en forma de trio amb Pili Cugat a la veu i alguns poemes, Carlos Lupprian a la guitarra i composició musical, i Nàiade Martínez al violoncel.

Els temps per als artistes són durs. Ja ho eren abans de l’arribada del coronavirus, per la qual cosa van encetar un verkami. «Hem volgut consentir els nostres poetes amb una presentació  molt acurada. Ells s’ho mereixen tot. Estem molt contents de comptar amb l’Ignasi Blanc, que està treballant en la portada. Les imatges venen de la mà del fotògraf Josep Maria Balagué. I tot això no seria possible sense el treball diari del comunicador Eduard Prats. Tot un equip que seguim treballant amb força perquè el disc surti a la llum», destaquen.

Tot i això, el verkami ha sorgit en un moment sensiblement difícil, i encara així, segueixen animant a la gent perquè hi participi, si els agrada la proposta. 

www.produccionsculturaviva.com; www.jocsdaigua.com i  www.lajuevadetortosa.es; a Facebook i al YouTube.

Comentarios
Multimedia Diari