Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Pinell de Brai, capital de l'artesania amb Pinellart

La fira viu aquest cap de setmana la desena edició, amb una cinquantena d'artesans d'arreu de Catalunya

M.Millan

Whatsapp
Un dels artesans participants en la fira. Foto: Joan Revillas

Un dels artesans participants en la fira. Foto: Joan Revillas

Els carrers del municipi de  Pinell de Brai s’omplen d’activitat i artesania aquest cap de setmana amb la desena edició del Pinellart. El certamen s’ha consolidat com a referent de la demostració dels oficis tradicionals a Catalunya, dedicant cada edició a una activitat diferent. Enguany, per commemorar la primera dècada,  hi són tots presents, des de l’artesania de la pell als teixits, passant per la forja, la pedra o la ceràmica, entre d’altres. 

En total i durant els dos dies, mostraran el seu saber fer una cinquantena d’artesans diferents procedents d’arreu de Catalunya. La fira també inclou tallers perquè grans i menuts aprenguin aquests oficis tradicionals.

Segons detalla al Diari l’alcalde de Pinell de Brai, Marc Martínez, l’objectiu d’aquesta desena edició era fer un compendi de tot el que ha suposat la fira al llarg dels seus primers deu anys de vida. «Pinellart està plenament consolidat, és un projecte de poble que compta amb la implicació de tothom, perquè tots els veïns se’l senten seu», detalla l’alcalde del municipi. 

A més de la demostració d’oficis i els tallers, el certamen inclou també un espai gastronòmic per promocionar el vi i els productes de la població.

Pinellart també té una vessant clarament festiva, amb tot un seguit d’activitats per a totes les edats. Un exemple és la Trobada de Jotes de les Terres de l’Ebre, amb la que es clourà el certamen aquest diumenge a la tarda. 

Temas

Comentarios

Lea También