Piscina gratuïta a Tortosa per a les dones amb càncer de mama

L’Ajuntament i i la Lliga contra el Càncer posen en marxa un conveni per facilitar que l’entitat utilitze un carril dos dies a la setmana

13 diciembre 2019 10:30 | Actualizado a 16 diciembre 2019 19:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Des d’aquesta setmana, un grup de set dones que han patit alguna intervenció per al tractament d’un càncer de mama ja utilitzen la piscina del complex esportiu WIN de manera gratuïta. L’Ajuntament de Tortosa i la Lliga contra el Càncer a les Comarques de l’Ebre han subscrit un conveni de col·laboració mitjançant el qual es facilita que les persones afectades per la malaltia puguen dur a terme activitat esportiva a la piscina municipal com a part de la teràpia de recuperació.

L’acord amb la Lliga contra el Càncer a les Comarques de l’Ebre suposa poder utilitzar un dels carrils de la piscina del complex WIN durant una hora del migdia, els dimarts i els dijous. Compten amb el suport d’una fisioterapeuta especialista que els guia en l’activitat. Les persones usuàries han de comptar amb un certificat mèdic, i prèviament són entrevistades per conèixer les condicions físiques i adequar l’activitat a cada cas. La responsable dels grups d’autoajuda de la Lliga, Montse Aixendri, ha posat com a exemples els casos de dones que han de ser sotmeses a algunes intervencions per al tractament de càncer. Després de la intervenció aquestes persones poden patir alguna inflamació o que els quede el braç afectat: «està demostrat que la pràctica esportiva dins l’aigua esdevé una manera de recuperar mobilitat i elasticitat», ha dit. L’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé i el president de la Lliga, Paco Vallespí, s’han mostrat molt satisfets amb el conveni.

Comentarios
Multimedia Diari