Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Pla d’actuació en defensa de les oliveres mil·lenàries

El nou president de la Mancomunitat Taula del Sénia, Iván Sánchez, presenta les línies de treball de l’ens per a aquest any 2018

Maria Noche

Whatsapp
Foto: Joan  Revillas

Foto: Joan Revillas

Els espolis d’oliveres mil·lenàries és un dels principals assumptes a tractar per la Mancomunitat Taula del Sénia per a aquest 2018. Després del recent episodi d’arrencada d’arbres en una finca d’Ulldecona, des de l’assemblea de la Mancomunitat s’ha decidit elaborar un pla d’actuació per aconseguir que fets com aquests no es repeteixin en un futur. 

Davant d’aquesta situació, M. Teresa Adell, gerent de la Mancomunitat, explica que s’enviarà un informe a les diferents administracions pertinents per a la defensa d’aquest patrimoni que tant caracteritza el territori. En l’escrit, es manifesta la necessitat que les oliveres siguin declarades bé patrimonial per a la seva conservació i protecció, i es demana a totes les administracions provincials, autonòmiques, estatals, europees, i fins i tot mundials, la seva ajuda per acabar amb l’espoli d’aquests monuments vius. 

Iván Sánchez, nou president

El tema de les oliveres mil·lenàries és un dels principals punts de l’àmbit d’agricultura, medi ambient i marca de garantia, presentats en les previsions d’aquest 2018 de la mà d’Iván Sánchez, el nou president de la Mancomunitat i alcalde de Sant Jordi; i amb la presència de l’anterior president, Alfons Montserrat, alcalde d’Alcanar.

En aquest moment de trànsit, Sánchez assegura que agafa el càrrec amb molta il·lusió i seguretat gràcies al gran treball que ha realitzat Montserrat durant el 2017, i també per l’evolució general de la mancomunitat en els últims anys. Aquesta progressió es plasma de forma evident a través de l’increment del 356% del pressupost en els últims tres anys, passant d’una xifra de 117.052 € el 2015 a 534.001 € per al 2018. Sánchez remarca que continuarà la línia de treball de l’any anterior. Molts dels projectes iniciats el 2017 continuen enguany, com seria el cas del projecte del camí del riu Sénia.

Temas

Comentarios

Lea También