Pla pilot a Ulldecona per a fomentar més rotació de vehicles

L’Ajuntament habilita zones d’aparcament de 20 minuts per dinamitzar el comerç local i millorar la mobilitat del nucli antic

23 octubre 2021 10:02 | Actualizado a 25 octubre 2021 15:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb l’objectiu principal de fomentar la rotació de vehicles estacionals al municipi i millorar la mobilitat i l’accessibilitat al teixit comercial, l’Ajuntament d’Ulldecona posarà en marxa el mes de novembre un pla pilot d’aparcament amb control horari a diversos carrers, quasi tots al nucli antic. Durant tot el mes es farà difusió de la campanya, es facilitarà la informació a la ciutadania i es vendran els discs horaris. 
A partir del desembre se sancionarà als propietaris dels vehicles que facin un mal ús del disc horari.

En concret, s’han habilitat 18 places d’aparcament amb disc horari als carrers Sant Cristòfol, Sant Vicent, Sant Antoni, Sant Lluc, Sant Jaume, Sants Màrtirs, Sant Pasqual, carrer Major i Plaça Sales i Ferré. Les noves zones d’aparcament requeriran d’un disc horari, que es podrà adquirir a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (Ajuntament) o en diferents comerços d’Ulldecona, a una quantitat simbòlica de 2 euros. 

Serà necessari un disc per vehicle, ja que s’haurà d’incorporar la matrícula, i de manera manual, en el moment d’estacionar el vehicle, s’haurà de posar en lloc visible l’hora d’arribada. A partir d’aquest moment, començaran a comptar els 20 minuts, com a màxim, en què es permet estacionar a les zones habilitades.

L’horari serà de dilluns a dissabte, de 8.00 20.00 h. Per les nits entre setmana i els diumenges l’aparcament serà lliure. Les zones estan indicades amb un senyal vertical i pintades al terra amb línies grogues.

A banda, també s’ha senyalitzat i habilitat altres àrees de càrrega i descàrrega per a transport de mercaderies i ús comercial de professionals. En aquest cas, estan situades a la Plaça Catalunya, Murada de Dalt, Murada de Baix, carrer Major i Sant Antoni. Són en total són 20 places d’aparcament de càrrega i descàrrega per a professionals. L’horari és el mateix que en les zones d’estacionament en disc horari.   

Comentarios
Multimedia Diari