Más de Ebre

Pluges de més de 120 litres causen inundacions al Baix Ebre i el Montsià

S'han suspès classes i activitats aquesta tarda a poblacions com Amposta, Alcanar i Ulldecona

Maribel Millan

Whatsapp
Pluja a l'N-340 a Amposta. Foto: Cedida

Pluja a l'N-340 a Amposta. Foto: Cedida

El temporal de llevant descarrega amb força a les Terres de l’Ebre, on ja s’han superat els cent litres en alguns punts del litoral i produït  inundacions i incidències. A les 16.00 hores, s’havien acumulat ja més de 122 litres per metre quadrat a l’estació meteorològica dels Alfacs, a Sant Carles de la Ràpita, on han caigut 24,1 litres en 30 minuts, mentre que superaven els 109 a Amposta.  

Els ajuntaments de la capital del Montsià i Alcanar han decidit suspendre aquesta tarda les classes dels centres educatius  i les activitats extraescolars, per evitar els desplaçaments. En el cas d’Alcanar, les escoles Joan Baptista Serra i el Marjal de les Cases d’Alcanar, així com les classes de les escoles de música. Pel que fa a Amposta, afecta els centres de primària i les llars d’infants, així com l’activitat en les instal·lacions esportives. A Ulldecona, on els alumnes de primària fan horari intensiu, l’Ajuntament només ha hagut de suspendre les activitats extraescolars.

L’acumulació d’aigua ha afectat carreteres com l’N-340 a Amposta, on s’ha hagut de donar pas alternatiu durant una estona perquè un carril estava inundat,  i punts habituals d’inundació com la plaça de la Unió, a Tortosa.

Els Bombers han efectuat fins al moment una desena de sortides, a Tortosa, la Raval de Crist, Deltebre o l’Ametlla de Mar. Majoritàriament han hagut d’atendre inundació de domicilis. Un dels punts afectats ha estat també el viver d’empreses de Tortosa.

Sortides de Bombers al centre de Tortosa. Foto: Ainoa Lleixà Martorell

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Campredó ha demanat precaució pel possible desbordament del barranc de Rocacorba en dos punts.

També a Tivissa, on a les 16.00 s’acumulaven 82,4 litres, hi ha hagut problemes per l’acumulació d’aigua i es demana precaució.

Les pluges poden ser especialment intenses durant la propera nit i matinada. En aquest sentit, des de Protecció Civil i el Servei Català del Trànsit demanen que s’avanci el retorn a casa en vehicle en la mesura del possible i que es limiti el màxim la mobilitat de matinada, sobretot en vies secundàries.

Comentarios

Lea También