Pluges de més de 120 litres causen inundacions al Baix Ebre i el Montsià

S'han suspès classes i activitats aquesta tarda a poblacions com Amposta, Alcanar i Ulldecona

22 octubre 2019 14:49 | Actualizado a 22 octubre 2019 16:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El temporal de llevant descarrega amb força a les Terres de l’Ebre, on ja s’han superat els cent litres en alguns punts del litoral i produït  inundacions i incidències. A les 16.00 hores, s’havien acumulat ja més de 122 litres per metre quadrat a l’estació meteorològica dels Alfacs, a Sant Carles de la Ràpita, on han caigut 24,1 litres en 30 minuts, mentre que superaven els 109 a Amposta.  

Els ajuntaments de la capital del Montsià i Alcanar han decidit suspendre aquesta tarda les classes dels centres educatius  i les activitats extraescolars, per evitar els desplaçaments. En el cas d’Alcanar, les escoles Joan Baptista Serra i el Marjal de les Cases d’Alcanar, així com les classes de les escoles de música. Pel que fa a Amposta, afecta els centres de primària i les llars d’infants, així com l’activitat en les instal·lacions esportives. A Ulldecona, on els alumnes de primària fan horari intensiu, l’Ajuntament només ha hagut de suspendre les activitats extraescolars.

L’acumulació d’aigua ha afectat carreteres com l’N-340 a Amposta, on s’ha hagut de donar pas alternatiu durant una estona perquè un carril estava inundat,  i punts habituals d’inundació com la plaça de la Unió, a Tortosa.

Els Bombers han efectuat fins al moment una desena de sortides, a Tortosa, la Raval de Crist, Deltebre o l’Ametlla de Mar. Majoritàriament han hagut d’atendre inundació de domicilis. Un dels punts afectats ha estat també el viver d’empreses de Tortosa.

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Campredó ha demanat precaució pel possible desbordament del barranc de Rocacorba en dos punts.

També a Tivissa, on a les 16.00 s’acumulaven 82,4 litres, hi ha hagut problemes per l’acumulació d’aigua i es demana precaució.

Les pluges poden ser especialment intenses durant la propera nit i matinada. En aquest sentit, des de Protecció Civil i el Servei Català del Trànsit demanen que s’avanci el retorn a casa en vehicle en la mesura del possible i que es limiti el màxim la mobilitat de matinada, sobretot en vies secundàries.

Comentarios
Multimedia Diari