Poble Nou vota si prohibeix els vehicles al nucli urbà

Els majors de 16 anys escolliran el 30 de maig si volen que a l’estiu i Setmana Santa la mobilitat estigui restringida als veïns i els serveis

20 abril 2021 05:30 | Actualizado a 20 abril 2021 05:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Poble Nou del Delta és un singular nucli urbà d’uns 200 habitants, dins del terme d’Amposta, creat l’any 1956 per l’Instituto Nacional de Colonización al delta de l’Ebre. Amb una peculiar planificació urbanística i d’habitatge, actualment és tot un atractiu turístic de la zona, amb nombrosos allotjaments i restaurants. Això ha fet que la mobilitat sigui complicada durant les èpoques de major afluència de visitants, per Setmana Santa i a l’estiu.

El ple de l’Ajuntament d’Amposta va aprovar ahir, en sessió extraordinària i telemàtica, la celebració d’una consulta popular no referendària el proper 30 de maig perquè els veïns escullin el model de mobilitat, i en concret, si es prohibeix l’accés de vehicles dels visitants al nucli urbà durant la temporada turística.

Els majors de 16 anys empadronats a Poble Nou abans del 31 de març (uns 160 veïns) podran decidir si volen que en determinades èpoques de l’any, les de màxima afluència turística, es restringeixi la circulació. La pregunta de la consulta serà: «Estàs d’acord amb el fet que el Poble Nou del Delta esdevingui un nucli urbà peatonal amb accés restringit a vehicles, excepte veïns i veïnes i serveis, durant deu dies en Setmana Santa i entre el 15 de juny i el 15 de setembre?» i només es podrà escollir entre el Sí i el No.

Amb l’acord de ple, es convocarà la consulta amb un decret d’alcaldia. S’obrirà, així, un període informatiu que s’acabarà el dia abans de la consulta. Es convocarà una assemblea informativa per explicar cadascuna de les opcions. També s’obrirà el període per formar part de la mesa electoral i el 10 de maig, amb independència que hi haja o no voluntaris, es farà un sorteig per establir els 9 membres de la mesa. La consulta, que es farà amb vot presencial ordinari amb paperetes a sobre tancat, serà el 30 de maig a la pista coberta, «per garantir totes les mesures de seguretat de la covid-19», segons ha remarcat l’Ajuntament d’Amposta.

Comentarios
Multimedia Diari