«Poesia, Surf i Kaiak» al bell mig de la badia dels Alfacs

La literatura ebrenca s’entrellaça amb la diversitat paisatgística i l’activitat física en
una proposta única a les Terres de l’Ebre

14 agosto 2020 09:40 | Actualizado a 14 agosto 2020 09:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Poesia escrita i visual es fusionen a «Poesia, Surf i Kaiak», una proposta que pretén combinar la literatura ebrenca amb l’esport i els indrets idíl·lics del Delta de l’Ebre. Navegant entre les muscleres de la badia dels Alfacs, al voltant de la Torre de Sant Joan o pel tram final de l’Ebre, l’activitat impulsada per Josep Juan Segarra permet gaudir d’un esdeveniment cultural únic al sud de Catalunya, al qual ara s’afegeix la col·laboració del poeta rapitenc Eduardo Margaretto.

Des del mes de juliol, Margaretto i Segarra ja han establert sinergies per fer un pas endavant i que les persones participants puguin no només escoltar poesia, sinó també treballar tècniques i corrents poètiques a sobre d’un caiac. «Procurem aprofitar esdeveniments especials com les volades de flamencs, la posta de sol o la lluna plena, que per si soles ja són poesia natural, i els combinem amb els recitals», comentava l’impulsor del projecte, Josep Juan Segarra, qui també comentava que «no es tracta que un cop acabat el taller se sigui un expert en poesia, però el taller sí que permet augmentar el ventall de recursos i eines creatives al voltant d’este gènere literari». La propera sessió amb Eduardo Margaretto serà aquest divendres, mentre que el 5 i 6 de setembre també es repetirà l’experiència.

A més de descobrir la biodiversitat i els paisatges del Delta de l’Ebre, «Poesia, Surf i Kaiak» té el valor afegit que aposta per la literatura de proximitat, ja que els poemes que es llegeixen són o bé de poetes de la zona o creacions inèdites del mateix Segarra o dels poetes convidats. Just per aquest motiu la participació de Margaretto és clau, ja que, a més de poeta, el de la Ràpita és també traductor, novel·lista, editor i un dels fundadors de l’associació Mar de Fora, sota el segell de la qual s’han editat diversos llibres de poesia que impliquen directament als poetes del territori.

Com totes les activitats culturals i esportives, els tallers de poesia també s’han hagut d’adaptar a les mesures per prevenir els contagis de Coronavirus, pel qual s’organitzen en grups reduïts per organitzar l’activitat i de convivència per als recitals.

Una aposta pel territori

Després de set anys estudiant al Brasil, l’antropòleg i documentalista Josep Juan Segarra va tornar al Poble Nou del Delta per posar en marxa «Poesia, Surf i Kaiak», una aposta que va engegar l’estiu passat oferint rutes de poesia al bell mig de diferents espais naturals del Delta de l’Ebre. Des de llavors, però, la proposta no ha deixat de créixer i beure dels coneixements d’altres artistes i creadors de les Terres de l’Ebre com Anna Zaera, acompanyada de la guitarra d’Isabelle Laudenbach o les escriptores de l’obra ‘Dona Poesia’.

A banda, l’oferta de lleure d’aquest 2020 engloba tant experiències per realitzar amb caiac o paddlesuf, en les quals es pot visitar les muscleres dels Alfacs, la posta de sol a la badia amb la muntanya del Montsià de fons o veure la lluna plena des del riu; així com aprendre a posicionar-se sobre una taula de surf practicant bodyboard, longboard i paddlesurf.

Tot i que el convidat d’aquest estiu és Margaretto, Segarra afirmava que «Poesia, Surf i Kaiak» seguirà col·laborant amb autors del territori per difondre la cultura de les Terres de l’Ebre en una experiència singular en un dels espais més emblemàtics i bells com és el Delta de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari