Policia Local i pagesos es connecten per alertar d’incidències al camp

El Projecte Antena Agrària es posarà en funcionament aquesta setmana per disposar d’un sistema d’avís eficaç a través d’un grup de Whatsapp. El sector agrari podrà anunciar robatoris i els agents, situacions d’emergències

10 julio 2018 08:44 | Actualizado a 12 julio 2018 09:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

l terme de Tortosa és gran i té també un ampli entorn rural, ja que comprèn Jesús, Campredó, Vinallop, Bítem i els Reguers. L’Ajuntament de Tortosa, a través de la Policia Local, posarà en funcionament aquesta setmana el projecte Antena Agrària. L’objectiu és disposar d’un eficaç sistema d’avís mitjançant la missatgeria instantània, concretament l’aplicació Whatsapp, per a la prevenció d’accions delictives i transmetre informacions generals sobre qüestions relatives a avisos de Protecció Civil i comunicacions urgents que afecten el sector agrari.

«Es tracta d’una eina per apropar la Policia Local a la ciutadania i que tinguen una via eficaç per informar-los de qualsevol fet delictiu», ha explicat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

A través del grup de Whatsapp, la Policia Local podrà emetre avisos sobre persones sospitoses de cometre per exemple robatoris als cultius, que puguen estar actuant en diferents punts, per tal que els propietaris i treballadors prenguen mesures d’alerta i de seguretat adients per evitar fets delictius. 

D’altra banda, els mateixos propietaris i treballadors del sector primari poden alertar a través del mateix grup de Whatsapp de la presència de persones sospitoses a les seues finques o proximitats. Així mateix, el mateix sistema de comunicació permet transmetre consells de seguretat i avisos que afecten el sector.

El sistema d’avís també funcionarà en determinats casos d’emergències. «Geolocalitzarem les ubicacions i ens pot ajudar per a casos de Protecció Civil. Amb un missatge ens arriba la ubicació amb les coordinades exactes i serà més fàcil i ràpid actuar», explica l’inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernàndez.

El precedent d’aquest nou sistema de comunicació és l’Antena Comercial, un grup de Whatsapp que es va posar en funcionament fa dos anys amb els comerciants de Tortosa, per alertar ràpidament la Policia Local de persones sospitoses o de certes situacions o robatoris a les botigues de la ciutat. 

«Creiem que aquest nou canal de comunicació tindrà molt d’èxit i entre les associacions i sindicats agrícoles també faran la màxima difusió. Amb l’Antena Comercial s’ha generat molt d’intercanvi d’informació i ha sigut una eina molt útil», ha afirmat l’inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernàndez.

Comentarios
Multimedia Diari