Polèmica a Amposta pels gossos a la platja d’Eucaliptus

La Policia Local va informar d’una ordenança municipal que en prohibia la presència, però es tracta d’una normativa que ja no està vigent

07 agosto 2018 08:45 | Actualizado a 07 agosto 2018 09:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Policia Local d’Amposta recordava a principis d’agost a la ciutadania, a través de Facebook, una ordenança municipal sobre la prohibició de circular amb gossos per la platja d’Eucaliptus.

En qüestió d’hores, l’acció va despertar un debat on els ciutadans del municipi manifestaven el seu descontentament respecte a la normativa.
Uns dies després però, la Policia Local va rectificar per apuntar que l’ordenança de Policia i Bon Govern que regulava la presència d’animals de companyia a les platges durant l’època turística, de l’1 de juny al 30 de setembre, actualment no tenia vigència. 

Després del malestar mostrat pels ciutadans a les xarxes, la Policia va citar que consideraven que «el més convenient serà habilitar una zona específica per als animals de companyia».

L’opinió dels col·lectius

A causa d’aquestes crítiques, des de l’Ajuntament d’Amposta es va comunicar que a partir de setembre es treballarà en una nova normativa que regule la presència d’animals de companyia a la platja d’Eucaliptus. «El que n’extraiem de positiu de tot això és poder habilitar un espai adaptat per als animals de companyia», apunta l’alcalde del municipi, Adam Tomás.

A més dels mateixos ciutadans, també van ser diversos col·lectius els que es van pronunciar al respecte.

El mateix dia, des de l’Associació Engrescats de les Terres de l’Ebre incidien en el fet que «els gossos no embruten, som les persones les que ho fem», i demanaven un espai «amic» on es poguessin dur els animals, en el cas que hi hagués una normativa que apuntés el contrari. 
La presidenta de l’Associació, Núria España, afirmava que «en una platja quilomètrica com la nostra hi ha lloc per a tothom, sempre que es respecten les normes de convivència, com recollir els excrements o no molestar als veïns». 

Des del grup municipal PSC d’Amposta, que va ser dels primers col·lectius a apuntar que la normativa estava derogada, exigeix a l’alcalde que «assumeixi la responsabilitat política d’haver fet aplicar una ordenança inexistent per prohibir animals de companyia a la platja d’Eucaliptus».

Platges del Parc Natural

D’altra banda, cal recordar que les platges del delta de l’Ebre, i en qüestió la platja d’Eucaliptus, estan integrades en el distintiu de Parc Natural, on sí que hi ha una llei vigent que apunta que  «en les zones d’especial protecció o interès està prohibit portar gossos deslligats», el que comportaria una multa de fins a 3.000 euros.

 Tot i això, des del Parc s’ha declarat que si per part de la Llei de Costes o el municipi en qüestió, que en aquest cas és Amposta, establís una normativa al respecte, aquesta prevaldria per sobre de la del Parc Natural.

Tot i la polèmica, sembla que de moment es podrà seguir portant als gossos a la platja d’Eucaliptus amb total normalitat, sempre que els animals vagin lligats i es respecten les normes de convivència, tant  per preservar el medi com per compartir espai amb altres banyistes.

L’apunt
Platges per anar amb animals 

A les Terres de l’Ebre hi ha diversos espais on s’accepten gossos o no hi ha cap normativa que ho prohibeixi. És el cas de la Cala del Cementiri i la platja del Bon Caponet, a l’Ametlla de Mar; la Bassa de l’Arena, a Deltebre; o la platja del Trabucador, pertanyent al terme municipal de Sant Carles de la Ràpita, entre d’altres. 

Comentarios
Multimedia Diari