Polèmica a Amposta per les dietes de l'alcalde en àpats i desplaçaments

El regidor de PxC ha presentat una denúncia després de fer-ne un seguiment, mentre que ERC demana un informe a secretaria i intervenció del consistori

19 mayo 2017 23:05 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les suposades dietes que l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré (CiU), hauria carregat a l’Ajuntament en els darrers anys han despertat una nova polèmica política a la capital del Montsià, a poc més d’un mes per a les eleccions municipals. El regidor de Plataforma per Catalunya al Consistori i alcaldable, German Ciscar, ha presentat a la fiscalia una nova denúncia contra Ferré, en la qual exposa que l’alcalde hauria carregat a l’Ajuntament dietes de viatges i menjars que correspondrien a l’exercici d’altres càrrecs de Ferré aliens a l’alcaldia, com és la presidència del Consorci de Salut i Social de Catalunya, per la qual es desplaça sovint a Barcelona, i també al Catsalut o el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Segons la denúncia de Plataforma per Catalunya, «entre l’abril de 2011 i el juliol del 2014, Manel Ferré hauria cobrat dietes de l’Ajuntament d’Amposta per valor de més de 17.000 euros, per més de 150 viatges a Barcelona, àpats i hotels».

El regidor de PxC ha aportat a la denúncia un seguit de documentació, com ara còpies de decrets d’alcaldia amb el cobrament d’aquestes dietes, així com el detall del seguiment sobre les despeses que ha dut a terme ell mateix en els darrers anys.

Segons va detallar Ciscar en un comunicat, «quan l’alcalde va detectar que s’estava fent aquest seguiment va deixar de passar les dietes, per la qual cosa era sabedor que estava cometent alguna il·legalitat».

Aquesta és la tercera denúncia que Plataforma per Catalunya presenta contra l’alcalde d’Amposta aquest mandat, juntament amb una sobre la presumpta retirada de multes a regidors i persones de CiU, i una referida a l’arquitecte municipal va ser desestimada pel jutjat.

 

ERC demana transparència

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament i alcaldable, Adam Tomàs, va demanar ahir a Manel Ferré la màxima transparència en aquesta nova polèmica. Davant la manca d’explicacions de l’alcalde (públiques o als portaveus municipals),demanaran un informe de secretaria i intervenció, «per tal que es clarifiqui si les dietes s’han cobrat de forma correcta o no», afirmà Tomàs.

En cas que l’informe determini que no corresponia a l’Ajuntament d’Amposta abonar aquestes despeses, el grup d’EA-ERC presentarà una moció al proper ple perquè l’alcalde o l’organisme que pertoqui se’n faci càrrec i retorni els diners al consistori ampostí.

 

Comentarios
Multimedia Diari