Polèmica a Ulldecona per la instal·lació d'una planta d'asfalt

Els veïns demanen informació al consistori de l'activitat, ubicada a pocs centenars de metres del nucli urbà, i denuncien les males olors i la gran quantitat de fum que surt de la xemeneia

19 mayo 2017 23:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Polèmica a Ulldecona per la instal·lació d’una planta d’aglomerat asfàltic a tocar del nucli urbà, explotada per la companyia Becsa.

Els veïns propers a la planta, ubicada al costat de les instal·lacions de Canteras Ebro al capdamunt de l’avinguda Terrers, denuncien les males olors i la gran quantitat de fum (amb la possible conseqüent contaminació) que surt de la xemeneia de la planta des de la setmana passada, i alerten dels possibles efectes que l’activitat pot tenir «en el medi ambient i la salut».

Així ho detalla al Diari Pepi Cotura, una de les veïnes, i destaca també que la planta s’ha instal·lat «a uns 200 metres d’una zona residencial, a 400 del Centre d’Atenció Primària (CAP) i a poc més de 900 de les escoles i l’institut».

Així, aquests veïns reclamen a l’Ajuntament d’Ulldecona que informi sobre la naturalesa de l’activitat industrial, la seva tramitació, i quins perjudicis o beneficis pot comportar per al municipi.

Segons ha assegurat al Diari l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Balagué (CiU), la planta no està encara en marxa, sinó que està en procés de proves fins dimarts.

«Les instal·lacions eren les mateixes que hi havia des de fa 15 anys prop de Masdenverge i ara s’han traslladat aquí, al costat d’una pedrera perquè la necessiten per a la seva producció», comentà al Diari.

L’Ajuntament ha tramitat les llicències urbanística i d’activitats «atenent la documentació presentada per l’empresa», «però s’està pendent de diversos informes».

Per una banda, la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre ha de donar el seu vistiplau, ja que la planta es troba en terrenys no urbanitzables, mentre que la Ponència Ambiental del Consell Comarcal del Montsià ha d’avaluar el projecte des del punt de vista ambiental.

«Si un dels dos informes és contrari, no s’implantarà aquesta activitat», afirmà Balagué al Diari. L’alcaldessa també assegura que «no es tracta d’una activitat contaminant ni genera males olors».

Els veïns contraris a la planta han començat a organitzar-se, creant una pàgina a Facebook amb informació sobre altres casos de plantes similars que també han rebut el rebuig veïnal i per fer front comú.

A més, s’estan recollint signatures a través del web change.org, en què es demana al president de la Generalitat i a l’alcaldessa que decretin el desmantellament de la planta.

Comentarios
Multimedia Diari