Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Polèmica a l'Ebre per l'oposició del Congrés a revisar el pla de conca

Ferran Bel retreu l'abstenció dels socialistes catalans, mentre que el PSC denuncia 'electoralisme' d´ERC i DiL

M.Millan

Whatsapp
Pintada contra el transvasament de l´Ebre, al pas del riu per Tortosa. Foto: Joan Revillas

Pintada contra el transvasament de l´Ebre, al pas del riu per Tortosa. Foto: Joan Revillas

La proposició no de llei sobre la revisió del Pla hidrològic de l’Ebre, rebutjada pel Congrés dels Diputats dimarts al vespre, continua portant cua, tant en l´àmbit de les Terres de l’Ebre com d’Aragó. La proposició, presentada per ERC i Democràcia i Llibertat (DiL) i que demanava un increment dels cabals ambientals del tram final del riu, va ser rebutjada al Congrés amb els vots del Partit Popular, Ciutadans, UPN i Foro de Asturias; el PSOE, PNV i Coalición Canariaes van abstenir, mentre que Podemos hi va donar suport. Però no tots els diputats del PSOEes van abstenir:n’hi va haver quatre d’aragonesos que hi van votar en contra, en defensa dels interessos de la seva regió, segons van argumentar. Això els ha suposat una sanció per trencar la disciplina de vot, de 600 euros, però han rebut el ple suport del president d’Aragó, Javier Lambán.

El diputat al Congrés i alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha retret als socialistes catalans que no seguissin l’exemple dels aragonesos i trenquessin ells també la disciplina de vot però en sentit contrari, donant suport a la proposició no de llei d’ERC i Democràcia i Llibertat.

Els socialistes ebrencs, per la seva banda, van recordar que el PSOEva presentar una esmena alternativa, amb «un text de consens», «però aquesta voluntat d’acord va ser rebutjada per interessos electoralistes».

La Federació del PSC a les Terres de l’Ebre ha denunciat el que consideren una manca de voluntat política d’ERC i DiL per arribar a un acord, «aparcant els partidismes tàctics derivats de la situació política actual a Catalunya, en un tema de transcendental importància per les Terres de l’Ebre com ho és la revisió del pla de conca».

Asseguren que al text, a més de demanar la revisió immediata del Pla hidrològic de la conca de l’Ebre, es posava l’èmfasi en la necessitat de fer-ho des d’un procés de participació i consens de tots els agents i territoris implicats i tenint en compte tant les necessitats ambientals com socials. «El pla afecta diverses comunitats autònomes i no pot ser revisat unilateralment des de Catalunya, sense la complicitat de tots els representants institucionals i socials dels territoris afectats», afirmen.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También