Ports de la Generalitat renova la façana marítima de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament i la gerència de Ports renegocien l'estètica del nou edifici que s'ha de construir al costat de l'antiga llotja

19 mayo 2017 15:48 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ja estan en marxa les obres de millora de la façana marítima i el port de l’Ametlla de Mar. Executades per Ports de la Generalitat amb un pressupost de 380.000 euros, es preveu que finalitzin per Sant Joan.

L’actuació pretén millorar l’aprofitament del front portuari per donar impuls al sector pesquer i a noves activitats nàutiques de lloguer d’embarcacions turístiques i motos aquàtiques, entre d’altres. El gerent de Ports de laGeneralitat, el calero Joan Pere Gómez, ha destacat que aquest projecte «ha de revitalitzar la façana marítima de la Cala amb noves activitats que generin riquesa i ocupació al municipi».

Per donar cabuda a les activitats pesqueres i nàutiques es construiran dos pantalans flotants, un al moll de ribera per als xàrters nàutics i, l’altre al moll de pesca per a les embarcacions pesqueres tradicionals. Tots dos estaran equipats amb llum i aigua.

El projecte també permetrà millorar la connexió entre el port i el municipi. En aquest sentit el gerent de Ports ha especificat que «l’actuació permetrà construir un nou tram de passeig per als ciutadans entre la plaça del Canó i la platgeta del port».

A les zones de passeig de ribera es reforçaran els itineraris per als ciutadans. També es construiran noves voreres i nous passos per a vianants per millorar la mobilitat.

Els accessos entre el port i el municipi es milloraran per reordenar el trànsit rodat i es remodelaran les zones d’aparcament. A més, l’espai es pavimentarà i se senyalitzarà. S’instal·larà mobiliari urbà al llarg del passeig i nou enllumenat públic amb tecnologia LED, segons detallen des del Departament de Territori i Sostenibilitat.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha destacat que la renovació del front marítim del municipi suposarà «un abans i un després» . «Amb aquestes obres aconseguim dotar el sector pesquer calero d’unes millors infraestructures necessàries i importants per al desenvolupament de la seva activitat, alhora que es dóna un impuls important al sector nàutic i turístic», assegura.

La segona fase del projecte serà construir un edifici comercial singular, funcional i rendible econòmicament i socialment, al costat de l’antiga llotja de pescadors, que suposarà una inversió de 600.000 euros. Inicialment l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar es va oposar a la seva construcció, en considerar que la proposta no s’adequava a l’estètica de l’entorn.

Així, Ports i el Consistori negocien ara una nova solució per a l’edifici, segons ha confirmat Joan PereGómez, qui assegura que es buscarà un consens.

El gerent de Ports de laGeneralitat també ha assegurat que «aquesta inversió l’Ametlla no la pot perdre, i si aquest any no es fa la inclourem al Pla d’inversions 2018-2021». Gómez ha afegit que tant el consistori com Ports «volem el millor per als ciutadans de la Cala».

Comentarios
Multimedia Diari