Posen en valor els vestigis de la plaça de la catedral de Tortosa

Aprovat el projecte de museïtzació de les restes arqueològiques, que abasten des de la muralla romana fins a la façana fluvial del Renaixement

13 noviembre 2020 06:50 | Actualizado a 16 noviembre 2020 12:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres de construcció de la plaça situada al davant de la catedral de Tortosa avancen amb noves actuacions sobre el terreny i l’aprovació del projecte de museïtzació de les importants restes arqueològiques aparegudes durant les excavacions.

Segons ha informat el govern municipal, aquests dies els operaris treballen en l’aixecament de les pilastres que han de sustentar l’estructura elevada, i a la vegada també s’està construint el forjat que delimita l’actuació amb l’avinguda de Felip Pedrell.

Pel que fa al projecte per museïtzar l’espai, permetrà recórrer els diferents vestigis localitzats de la mil·lenària història de Tortosa, entre els quals destaca la muralla de la ciutat romana; edificacions de la ciutat andalusina de Turtuxa; l’absis de la primera catedral, d’època visigòtica; o la façana fluvial de l’època del Renaixement.

Aquesta setmana, l’alcaldessa Meritxell Roigé, acompanyada del primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Enric Roig, el responsable del projecte i director de l’obra, Josep Camps, i membres de l’equip tècnic de l’empresa que du a terme les obres, Acsa Sorigué, han visitat l’actuació per veure’n l’avenç.

Roigé recorda que les restes localitzades tenen un elevat valor històric, i que el fet que la nova plaça permeti accedir a l’interior del subsòl per visitar el llegat patrimonial suposa «una oportunitat per conèixer amb més detall el passat de Tortosa». Roigé també remarca que es crearà un important lloc de trobada al bell mig del centre històric de la ciutat, «i és la cirereta de la recuperació urbanística de l’entorn».

Les obres de la plaça de davant de la catedral van tornar a arrencar a principis d’octubre, després de mesos aturades perquè la primera constructora hi va renunciar. Un cop adjudicat de nou el projecte, el període d’execució per acabar els treballs ara és de sis mesos, pel que l’esperat espai públic hauria de ser una realitat la primavera del 2021.

Comentarios
Multimedia Diari