Posposat el sacrifici de la vaca Margarita fins obtenir l’historial

Agricultura obre diligències d’ofici per obtenir pel seu compte la informació relativa a la traçabilitat de la vaca

25 mayo 2017 16:46 | Actualizado a 28 noviembre 2017 13:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha obert diligències d’ofici per intentar obtenir pel seu compte la informació relativa a la traçabilitat de la vaca Margarita.
El Departament vol l’historial veterinari de la vaca i la seua documentació i situació sanitària per tal de complir amb els programes de sanitat animal.

«A dia d’avui, el propietari no ha entregat res que demostre d’on ve aquest animal. Com que no ha arribat cap tipus de documentació, el Departament obre diligències d’ofici per intentar d’alguna forma aconseguir aquesta documentació amb la col·laboració del propietari», han explicat al Diari  des del Departament d’Agricultura. «En funció de si es presenta la documentació o no, es decidirà aleshores què es fa amb l’animal».

Des de fa uns dies la vaca es troba ara al santuari d’animals que tenen El Hogar ProVegan a Marçà, al Priorat. Allà viu separada de la resta d’animals i és alimentada i tractada amb afecte pels animalistes que la cuiden durant aquest temps.

 

 

Els animalistes del Hogar ProVegan van concentrar-se el passat dimecres davant del Palau de la Generalitat per evitar «la mort injusta d’un animal innocent». Al matí van entregar més de 160.000 firmes recollides a través de la plataforma Change.org per evitar que la Generalitat sacrifique l’animal.  

El cas de la vaca Margarita està sent molt mediàtic arreu de tot l’Estat. Margarita és una vaca de lídia que vivia en una finca de Tortosa des de fa 4 anys, quan un ramader la va regalar a un amic que tenia una finca on pogués viure tranquil·la. El propietari, però, no la va registrar en considerar-la un animal de companyia (sembla que la vaca té un caràcter molt dòcil i era molt coneguda entre els veïns) i no un animal de bestiar o d’explotació. La seua explotació era de cavalls, i una veïna el va denunciar.
El propietari va rebre una sanció i se li va comunicar que se sacrificaria la vaca. Davant d’aquesta situació el propietari va cedir l’animal a El Hogar ProVegan, que està lluitant per salvar-li la vida.

Comentarios
Multimedia Diari