Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Practicar l’anglès deixa de ser avorrit amb el Tortosa English Festival

El certamen arriba per sisè any amb un cap de setmana d’activitats d’oci en llengua anglesa

Marina Pallás

Whatsapp
El tradicional concurs de debats va precedir la inauguració oficial del festival, ahir. FOTO: Joan Revillas

El tradicional concurs de debats va precedir la inauguració oficial del festival, ahir. FOTO: Joan Revillas

Qui no recorda patir amb els exàmens orals d’anglès de l’institut o de l’acadèmia? Qui ha oblidat els nervis previs, els dubtes a l’hora de recordar vocabulari, la dificultat d’expressar exactament allò que volem dir, confondre temps verbals irregulars...? Doncs bé, a tot això es van enfrontar ahir una bona colla de nois i noies de diversos instituts del territori ebrenc, durant la celebració del clàssic concurs de debats entre centres del Tortosa English Festival. Però en ells i en els seus rostres joves, ni rastre de patiment. Al contrari: semblava que s’ho passaven bé.

Precisament aquest és l’esperit d’aquest particular festival que se celebra des de fa sis anys a la ciutat de Tortosa, i que involucra especialment els més joves. «El nostre lema és divertir-nos tot aprenent l’anglès», explica el promotor de la iniciativa, Paul O’Riordan,  irlandès establert a Tortosa, que sentí la necessitat d’apropar la llengua anglesa als estudiants d’una forma més entretinguda i, sobretot, amb molt bon humor (anglès).

Són exemples d’aquesta voluntat les activitats d’oci que se celebraran avui i demà, com ara jocs de bingo, una nit de karaoke, una fireta de segona mà o una gimcana. Ahir al vespre mateix, el Mercat de Tortosa va obrir a la ciutadania, i les parades, amb decoració irlandesa i anglesa, van oferir tapes.

Alguns estudiants també han realitzat activitats i jocs en anglès amb els xiquets hospitalitzats amb Creu Roja, amb els avis de la Residència Sant Miquel o amb els nois de l’Escola Verge de la Cinta de la Fundació Mercè Pla.

El festival el fan possible, també, un gran grup de joves voluntaris que s’impliquen en el bon funcionament de l’esdeveniment.

Ahir es va celebrar el concurs de debats al Campus Ebre de la Universitat Rovira i Virgili, amb la participació fins i tot d’un centre de Castelldefels. O’Riordan va felicitar els participants tot assegurant que s’havia millorat molt la pronunciació respecte a altres anys. Tot seguit va tenir lloc la inauguració, amb la presència de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, qui va agrair la celebració del festival per contribuir a la millora de la llengua anglesa per a tothom. 

Comentarios

Lea También