Prat de Comte ajudarà a trobar feina a famílies que s'instal·lin al poble

L’Ajuntament farà un acompanyament personal als nouvinguts perquè també tinguen un habitatge al municipi

18 febrero 2020 09:40 | Actualizado a 20 febrero 2020 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Prat de Comte, el poble més petit de les Terres de l’Ebre, fa una nova crida a famílies per tal que s’instal·len al poble. El setembre que ve, si no es matriculen més xiquets, l’escola perdrà dos alumnes que passen a la ESO, i es quedarà sols amb sis nens. No és una situació crítica, però l’Ajuntament de Prat de Comte, sense ànim de crear cap alarma, ha decidit anticipar-se i reactivar ja la recerca de famílies.

«Per suposat, tothom és benvingut, qualsevol persona o tipus de família que vulgue venir a viure i treballar al nostre poble. Però naturalment insistim en famílies amb xiquets en edat escolar per garantir el futur de l’escola», explica al Diari l’alcalde de Prat de Comte, Joan Josep Malràs.

Fa cinc anys, el 2015, l’escola de Prat de Comte va estar a punt de tancar per manca d’alumnes. Davant d’això, l’ajuntament va oferir feina i casa (portar l’alberg municipal) a una família amb fills en edat escolar. L’efecte crida va ser espectacular, amb milers de sol·licituts d’arreu del món interessant-se per la proposta i desbordant l’ajuntament. Més enllà de l’anècdota, el cas de Prat de Comte serveix per il·lustrar molt bé el que és una lluita diària per garantir uns serveis mínims al poble i que els veïns no marxin.

I és que, com bé explica l’alcalde, en casos de pobles petits que fa molts anys que lluiten contra el despoblament, el primer és atraure nous veïns i el segon, retenir els que ja hi viuen garantint uns serveis mínims: escola, metge, botiga de queviures, servei d’autobús...

«La nostra és una lluita diària, de lluitar per mínims», declara l’alcalde.

L’Ajuntament de Prat de Comte farà un acompanyament personalitzat a les famílies interessades en instal·lar-se al poble, tot ajudant-los en la recerca d’habitatge i feina. Qualsevol persona interessada pot escriure un email per informar-se a l’adreça viureapratdecomte@gmail.com.

«La dona que portava l’alberg municipal s’ho deixarà aviat, de forma que estem interessats en transpassar-lo a una nova família. També oferim possible feina a la botiga del poble», detalla Malràs, tot deixant clar que siga quina siga la situació i ofici dels nouvinguts igualment se’ls farà un acompanyament perquè s’hi puguen instal·lar amb facilitats.

«Tornem a insistir en fer una nova crida ara per treballar amb anticipació, per no trobar-nos perduts a l’últim moment», explica l’alcalde. En els darrers dies ja hi ha famílies d’arreu de Catalunya que s’hi han interessat.

Una altra forma de viure

Malgrat que és en episodis puntuals o quan l’escola corre perill que la notícia té més ressó, el cert és que l’Ajuntament treballa diàriament per garantir els serveis als seus veïns. Per exemple, els xiquets de l’escola es porten el seu dinar amb carmanyola i el darrer curs una monitora els parlava en anglès durant tota l’estona del menjador. L’Ajuntament també està pendent si algun immoble es queda buit al poble, per tal de posar-se ràpidament en contacte amb els propietaris i proposar si el poden anunciar.

Prat de Comte és un bonic i tranquil poble de la Terra Alta envoltat d’ametllers i natura, al Parc Natural dels Ports. Està a escassos 30 minuts en cotxe de Tortosa (també connectat amb servei de bus, amb sis freqüències diàries per sentit) i a 10 minuts d’Horta de Sant Joan. La particular Festa de l’Aiguardent, a la tardor, atrau milers de visitants d’arreu del territori ebrenc. Actualment té 170 habitants censats.

Comentarios
Multimedia Diari