Prat de Comte fa una crida a famílies per a gestionar l’alberg i un bar

L’Ajuntament ha tret a concurs públic la gestió dels dos equipaments municipals per atraure i fixar habitants al poble

28 mayo 2021 09:47 | Actualizado a 28 mayo 2021 10:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Prat de Comte ha fet una nova crida per a fixar habitants al municipi, especialment famílies que tinguin fills en edat escolar, ja que un dels principals objectius és garantir la continuïtat de l’escola.

 L’Ajuntament ha tret ara a concurs públic la gestió de dos equipaments municipals: l’alberg Ca la Jepa i el Bar Fontcalda. En tots dos casos, com a criteris d’adjudicació s’ha valorat amb 5 punts, d’un total de 100, les famílies amb fills en edat escolar que se’n vulguin fer càrrec i vulguin viure al poble. Prat de Comte és el poble més petit de les Terres de l’Ebre, amb 180 habitants i pateix, com gairebé tots els municipis ebrencs, el problema del despoblament des de fa anys.

«La nostra estratègia que venim fent els darrers anys és obrir a concurs públic les gestions d’equipaments municipals quan caduquen les concessions. No ho podem fer sempre, però sí quan hi ha venciments», explica al Diari el seu alcalde, Joan Josep Malràs. 

Precisament Prat de Comte ha sigut el poble escollit de les Terres de l’Ebre on el Departament de Territori posarà en marxa un programa pilot per rehabilitar habitatges buits de pobles de menys de 500 habitants, amb l’objectiu de contribuir a evitar la pèrdua de població.

En el cas del municipi terraltí, el programa ajudarà a rehabilitar i a afegir un habitatge a l’alberg municipal, per així poder oferir a noves famílies un lloc de treball i un habitatge digne a la vora.

«Quan la família que gestiona l’alberg també hi viu, la convivència es pot fer complicada, i no ve de gust compartir lavabo o cuina amb la fent de fora. Ens van aconsellar separar espais. D’aquesta manera, les obres que aviat començaran permetran separar l’habitatge de l’alberg, cosa que donarà molta més intimitat i comoditat a la família», expressa el batlle. 

Aquesta no és la primera vegada que el poble fa una crida per atraure famílies. Fa sis anys, el 2015, l’escola de Prat de Comte va estar a punt de tancar per manca d’alumnes. L’Ajuntament va oferir aleshores feina i casa (portar l’alberg municipal) a una família amb fills en edat escolar. L’efecte crida va ser espectacular, amb milers de sol·licituts. Però més enllà de l’anècdota, el cas de Prat de Comte serveix per il·lustrar molt bé el que és una lluita diària per garantir uns serveis mínims al poble i que els veïns no marxin. 

Com explica l’alcalde, en casos de pobles petits que fa molts anys que lluiten contra el despoblament, el primer és atraure nous veïns i el segon, retenir els que ja hi viuen garantint uns serveis mínims: escola, farmaciola, metge, botiga de queviures, servei d’autobús...
Prat de Comte és un bonic i tranquil poble de la Terra Alta envoltat d’ametllers i natura, al Parc Natural dels Ports. Està a escassos 30 minuts en cotxe de Tortosa i a 10 minuts d’Horta de Sant Joan. La particular Festa de l’Aiguardent, a la tardor, atrau milers de visitants d’arreu del territori ebrenc. 

Durant tot l’any, l’Ajuntament de Prat de Comte fa un acompanyament personalitzat a les famílies interessades en instal·lar-se al poble, tot ajudant-los en la recerca d’habitatge i feina. Qualsevol persona interessada pot escriure un email per informar-se a l’adreça viureapratdecomte@gmail.com.

Comentarios
Multimedia Diari