Pràctica unanimitat del ple de Tortosa per les mesures de suport a comerços i bars

Des de l’oposició es demana al Govern municipal ampliar més enllà dels sis mesos la gratuïtat de la primera hora de zona blava a la ciutat

29 mayo 2020 09:20 | Actualizado a 30 mayo 2020 10:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Tortosa va donar llum verda ahir, pràcticament per unanimitat, a les mesures plantejades pel Govern municipal de suport al comerç, la restauració i les associacions de veïns de la ciutat, davant la crisi generada per la pandèmia del coronavirus. Així, tots els grups van aprovar una modificació pressupostària per la que s’han destinat més de 160.000 euros dels fons de contingència a despeses relacionades directament amb la Covid-19 per una banda, i a l’arranjapràctment dels camins afectats pel temporal Glòria per una altra. Entre les despeses relaciones amb la Covid-19 hi ha l’adquisició per part del Consistori de material de protecció com mampares, mascaretes, gel hidroalcohòlic o equips de protecció individual, segons va detallar el regidor d’Hisenda, Fernando Saporta.

També es van aprovar per unanimitat els punts referents a la modificació de l’ordenança d’ocupació de la via pública per a la instal·lació de terrasses per part dels bars i restaurants de la ciutat, fent gratuïta la taxa des de l’inici de l’estat d’alarma fins a finals d’aquest 2020.

Segons va detallar el regidor d’Hisenda, fins a la data s’ha autoritzat ja l’ampliació de 30 terrasses, mentre que s’ha donat llum verda a la instal·lació de dues noves terrasses per part de locals que fins ara no en tenien. En aquest àmbit, el principal grup de l’oposició, Movem Tortosa, va demanar ampliar els espais per a vianants a la ciutat.

El ple també va donar llum verda, tot i que amb l’únic vot contrari de la CUP, a la supressió de la taxa d’escombraries comercials durant dos mesos i mig. Aquesta mesura va adreçada no només als establiments d’hostaleria i restauració, sinó també la resta de comerç, hotels, pensions, col·legis o acadèmies, que també van haver d’aturar temporalment l’activitat per la pandèmia. En aquest cas, no s’haurà de pagar la taxa corresponent a dos mesos i mig de l’any, un mes més del temps que ha durat l’ordre de paralització de les activitats d’aquests sectors. Des de la CUP es va qualificar la mesura de necessària, però insuficient, i es va apuntar que la pèrdua d’ingressos que suposa es podria compensar amb una reducció de les retribucions dels regidors.

La unanimitat dels grups va tornar per donar suport als ajuts a les associacions de veïns i la modificació de l’ordenança de la zona blava, per tal de poder oferir durant sis mesos una hora gratuïta al dia per tal de fomentar el comerç a la ciutat. En aquest apartat, tant des de Movem Tortosa com des d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí es va demanar allargar la mesura més enllà dels sis mesos previstos per l’equip de govern de Junts per Tortosa i el PSC.

Comentarios
Multimedia Diari