Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Premien un treball de recerca sobre mediació de l’ampostí Ramon Nadal

El treball analitza l’aplicació de la mediació als conflictes mediambientals i està dotat en 3000 euros.
 

Diari de Tarragona

Whatsapp
L’advocat ampostí Ramon Nadal i Fabra. FOTO: Premis ADR

L’advocat ampostí Ramon Nadal i Fabra. FOTO: Premis ADR

El Departament de Justícia ha lliurat la primera edició dels premis ADR (alternative dispute resolution / resolució alternativa de conflictes) i Mediació als millors treballs de recerca, iniciatives i pràctiques impulsats per ens, institucions i organismes públics i privats en l’àmbit de la mediació, entre l’1 de gener de 2016 i el 30 de juny de 2018. Justícia ha premiat com a millor treball de recerca el treball de fi de diplomatura de postgrau La mediació ambiental en l’àmbit estatal, de l’advocat ampostí Ramon Nadal i Fabra, que analitza l’aplicació de la mediació als conflictes mediambientals i està dotat en 3000 euros. 

La meitat de mediacions finalitzades l’any passat van acabar amb un acord satisfactori per a les dues parts. En xifres absolutes, l’any 2018 va arribar al Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya un total de 3.677 sol·licituds de mediació. Del total de sol·licituds, un 62% han arribat a iniciativa de les parts interessades, enfront del 38% que van ser derivades pel jutge.

Per demarcacions, Barcelona va rebre 2690 sol·licituds de mediació, Tarragona 420, Lleida 351, Girona 202 i les Terres de l’Ebre 14. Resoldre un conflicte mitjançant mediació és més ràpid, econòmic i té menys cost emocional que el jutjat.

Temas

Comentarios

Lea También