Presenten les escultures del nou passeig del Castell

Les obres, del reconegut il·lustrador Ignasi Blanch, fan un repàs a la història tortosina en una innovadora senyalització turística

23 mayo 2019 08:31 | Actualizado a 25 mayo 2019 09:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El reconegut il·lustrador Ignasi Blanch (Roquetes, 1964) ha presentat el conjunt artístic que s’ubicarà als peus del Castell de la Suda de Tortosa. Es tracta d’una quinzena d’escultures que s’instal·laran al nou passeig de les Cultures de Tortosa, a la falda del castell, i que serviran per fer un repàs per la llarga i destacada història de la ciutat.


El conjunt d’escultures bidimensionals són completament originals, creades per l’artista roquetenc per a l’ocasió. Els personatges sobre Tortosa que s’hi podran trobar són: el riu Ebre, Pòrcia Eufròsine, Meliosa, Abu Bakr, Menahem Ben Saruq, un mercader, un notari i l’Orde de l’Atxa, la Disputa de Tortosa, Cristòfor Despuig, els moriscos, Francesc Vicent Garcia, enginyers militars, Maria Griñó, Beltri, Abril i Montguió, Jaume Ferran Clua i Gerard Vergés. Aquesta és una iniciativa completament pionera, ja que, en paraules de l’artista «és una instal·lació artística que repassa els 2.000 anys de la història de Tortosa», i que tenen, a més d’una finalitat turística, un clar «criteri didàctic».
Així, els visitants de la ciutat podran descobrir la història de Tortosa i els seus protagonistes a través d’un itinerari emblemàtic, d’escultura a escultura, i les obres serviran per renovar tot un espai de gran valor. Acompanyaran les escultures petits textos per completar aquesta innovadora senyalització interpretativa. 


De fet, el Passeig de Ronda ara passarà a portar el nom de Passeig de les Cultures, per deixar de palès la petjada de les tres cultures a Tortosa: la islàmica, la jueva i la cristiana.
«Per fer aquesta instal·lació m’ha semblat interessant fer també un treball d’ofici, amb professionals del ferro, tot creant peces úniques i completament originals», ha declarat l’artista.
Les escultures, a tot color i molt identificatives amb l’obra i el traç d’Ignasi Blanch, també tenen gran quantitat de detalls i elements del territori.

Comentarios
Multimedia Diari