Presenten mantenir el monument de la batalla de l'Ebre als pressupostos participatius

L'alcaldessa Roigé confirma que la proposta no podrà ser acceptada perquè no és competència de l’Ajuntament

30 septiembre 2021 15:30 | Actualizado a 30 septiembre 2021 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Col·lectiu per la reinterpretació del monument de la Batalla de l’Ebre (Corembe) i Tortosins pel monument han presentat una proposta als pressupostos participatius de l’Ajuntament de Tortosa perquè es destinen recursos municipals per al manteniment i reinterpretació d’aquest monòlit. 

El col·lectiu argumenta que «és viable tècnicament, es pot realitzar dins l’exercici pressupostari, no contravé cap normativa jurídica i no comporta dificultats». Segons els defensors del monument es tractaria d’una «inversió en turisme i per promocionar la ciutat» i «una eina que pot afavorir el diàleg, la cohesió social per afavorir la pau i la memòria històrica a la ciutat». L’entitat remarca que la proposta compleix els requisits de la guia dels comptes participatius del consistori. Per al col·lectiu és una competència municipal, ja que «és un monument de la ciutat de Tortosa». Afegeixen que la seua proposta «és una oportunitat per treballar i reduir l’exclusió social», a més que és «d’interès general» i «sostenible en el temps.

Malgrat això, poques hores després de conèixer-se aquesta proposta, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha confirmat que aquesta opció quedarà fora dels pressupostos participatius, ja que l’Ajuntament no té cap competència en relació al monument, com sempre s’ha explicat, ni hi pot actuar.

«Un requisit és que siga una inversió, és a dir, que no siga un servei o una activitat; un altre és que no supere el cost de 200.000 euros; un altre que siga legal... I un darrer és que siguen viables i que siguen matèries competència de l’Ajuntament de Tortosa. La proposta no és competència de l’Ajuntament perquè el monument no és propietat de l’Ajuntament. Per tant, queda fora».

Ahir dijous va finalitzar el termini per presentar propostes als pressupostos participatius d’enguany. L’alcaldessa va mostrar la seua satisfacció per l’increment de propostes presentades per part de la ciutadania.

Comentarios
Multimedia Diari