Presó provisional per a Said Ben Iazza, detingut a Vinaròs per ajudar els terroristes

El jutge de l'Audiència Nacional (AN) Fernando Andreu ha acordat presó provisional comunicada i incondicional per Said Ben Iazza al detingut el passat divendres a Vinaròs (Baix Maestrat) presumptament relacionat amb els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils dels dies 17 i 18 d'agost

25 septiembre 2017 14:20 | Actualizado a 08 noviembre 2017 13:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El jutge de l'Audiència Nacional (AN) Fernando Andreu ha acordat presó provisional comunicada i incondicional per Said Ben Iazza al detingut el passat divendres a Vinaròs (Baix Maestrat) presumptament relacionat amb els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils dels dies 17 i 18 d'agost. Segons que ha informat l'AN aquest dilluns el jutge imputa al detingut un delicte de col•laboració amb organització terrorista amb penes d'entre 5 i 10 anys de presó, segons l'article 577 de Codi Penal.

En la seva resolució el magistrat assenyala que de les primeres diligències practicades s'observa que el detingut mantenia una relació amb almenys dos dels principals membre de la cèl•lula terrorista, Younes Abouyaaqoub i Mohamed Hichamy. El jutge Andreu afegeix que hauria col·laborat amb aquesta cèl·lula adscrita a l'Estat Islàmic que va reivindicar els atemptats a Catalunya, ajudant en la compra del material explosiu utilitzat.

Al respecte, el jutge sosté que de les diligències practicades es pot comprovar que part del material va ser adquirit amb documentació personal del detingut, Said Ben Iazza. La primera de les compres, de 100 litres de peròxid d'hidrogen, es va realitzar el 12 de juliol en un establiment de Tortosa (Baix Ebre). Segons aquesta investigació, el 27 de juliol Youseff AAlla i Mohamed Hichamy varen adquirir 240 litres més amb la documentació del detingut, traslladant-los en el vehicle propietat de Said Ben Iazza. 

El jutge fa constar que el rastreig de l'activitat telefònica i el posicionament han permès concloure que el detingut es trobava a Alcanar (Montsià) els dies 23 d'abril, 1 i 13 d'agost, dates en les quals la confecció del material explosiu va ser conclosa. 

Amb aquests arguments, el jutge conclou que es tracta d'indicis sòlids tant pel que fa a la perpetració del delicte com a la participació de Said Ben Iazza en la comissió dels fets que se li imputen. Andreu també remarca que aquestes dades no han estat rebutjades per l'investigat, atès que s'ha acollit al seu dret a no declarar. De confirmar-se, podrien ser constitutives d'un delicte de col•laboració terrorista, amb penes d'entre 5 a 10 anys de presó. 

Comentarios
Multimedia Diari