Presó provisional sense fiança per a quatre dels nou detinguts en el decomís d'haixix del Perelló al maig

Els altres cinc arrestats compareixeran periòdicament al jutjat i se'ls retira el passaport

19 mayo 2017 16:14 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El jutge de Tortosa ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a quatre dels nou detinguts pel frustrat desembarcament de 716 quilos d'haixix a la platja del Pont de l'Àliga, al terme municipal del Perelló (Baix Ebre), el passat mes de maig. La resta dels arrestats, cinc, hauran de comparèixer obligatòriament i periòdicament en instàncies judicial, se'ls ha retirat el passaport i se'ls ha prohibit sortir del país. Com ha pogut saber l'ACN, les nou persones van ser detingudes per la Guàrdia Civil fa dos dies a Barcelona i han passat aquest dijous al matí a disposició judicial. La causa continua oberta però se'ls acusa de delictes contra la salut púbica i organització criminal. Alguns dels detinguts també estan acusats per simulació de delicte i resistència. El magistrat ha aixecat aquest dijous el secret de sumari sobre el cas, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L'operació està relacionada amb un intent d'entrada d'haixix des del mar a través de l'esmentada platja del Perelló la matinada del 21 de maig de 2016. Tot i que la Guàrdia Civil va aconseguir avortar l'operació, decomissant 23 fardells d'aquesta substància, tots els participants van aconseguir fugir amb la llanxa mar endins i, fins i tot, nedant.

Els traficants van ser sorpresos en plena tasca de descàrrega dels fardells d'haixix després que l'equip del Servei Integral de Vigilància Exterior (SIVE) de l'institut armat detectés una embarcació de deu metres amb motors fora borda navegant pel litoral a poca velocitat i fent moviments poc convencionals. Quan els agents van arribar a la platja, un punt habitual d'entrada d'haixix de la costa de l'Ebre, van trobar un grup de persones a peu de platja descarregant els fardells, empaquetats i numerats, des de la llanxa a un vehicle que tenir el maleter obert.

 Després d'adonar-se de la presència de la Guàrdia Civil, un grup de traficants va fugir amb la llanxa a mar obert i la resta ho va fer nedant, aprofitant la foscor en una zona de costa escarpada, abandonant tant els fardells com el vehicle. L'operatiu de recerca posterior dels fugitius, per al qual es van arribar a mobilitzar embarcacions del Servei Marítim Provincial de l'institut armat, no va tenir èxit.

 

Comentarios
Multimedia Diari