Primera Fira del Consum Conscient a Amposta

Està organitzada per l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament i tindrà lloc el 19 de juny

12 junio 2021 16:49 | Actualizado a 12 junio 2021 16:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta i l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre han presentat la I Fira de consum conscient de la població.
A partir de diferents activitats i mostres d’empreses de diferents sectors com la moda, la cultura, l’energia o la mobilitat, es busca conscienciar i demostrar que un altre model econòmic és possible. Judit Jornet, membre de l’Ateneu i dinamitzadora de la fira, explica que volen «donar a conèixer proveïdores de productes i serveis d’economia solidària i consum conscient, de proximitat, sostenibles i responsables amb el medi ambient i les persones». Per a Jornet, aquest coneixement és un pas més cap a un nou i millor model socioeconòmic: «és necessari que ens adonem que estem a un món regit contínuament pel capitalisme, que busca una producció que generi beneficis només per a uns quants, mentre els altres ho paguem amb nostra salut. Hi ha molta pobresa i desigualtat i el que busquem és un sistema on subsistir i viure més harmònicament amb el planeta i la natura». Des de l’Ajuntament, Pep Simó, regidor d’Economia social i Innovació, explica en aquesta mateixa línia que «hi ha moltes maneres de consumir de forma alternativa i volem és la gent ho conegui, que sàpiga que hi ha una altra economia responsable i que té en compte altres necessitats, no només els beneficis directes». Per a l’alcade d’Amposta, Adam Tomàs, la fira és oci però també conscienciació. «Podrem gaudir de les activitats i fer aquest salt mental per conscienciar-nos i des de la petita parcel·la que representa Amposta en el món, poder treballar per la sostenibilitat», afirma. 
La fira serà de 10 h a 14 h i a més de les parades d’empreses s’hi realitzaran altres activitats que giren al voltant del consum ètic, l’economia circular i de proximitat, com una xerrada sobre sobirania alimentària al Casal o un vermut solar, a més de la intal·lació d’una planta de reclitge mòbil al mercat. 

Comentarios
Multimedia Diari