Primera Sant Silvestre marítima a La Ràpita

Gairebé una seixantena de participants gaudien aquest diumenge, del recorregut

31 diciembre 2018 09:21 | Actualizado a 31 diciembre 2018 09:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Ràpita augmenta les previsions de participants en la primera Sant Silvestre marítima de la comarca de Tarragona. La població costanera del Montsià celebrava ahir una cursa de caràcter social, no competitiva, a través del mar i amb diferents artefactes flotants com caiac, surf de rem, vela, surf de vela, etc. Un esdeveniment totalment popular, familiar i solidari. 

El municipi de la Ràpita ha sigut el primer en estrenar-se en aquesta modalitat, i ho feia amb gairebé una seixantena de participants. «No esperàvem que vingués tanta gent, era la primera i ho vam agafar com una prova», explicava el president de l’Estació Nàutica de la Ràpita, Joan Barberà, qui afegia que «estem molt satisfets i jo, personalment, aplaudiria a tots aquells que han participat i que s’han mullat, deixant de banda l’estigma que al mar només es poden fer activitats a l’estiu». 

Una cursa de caràcter solidari, ja que part dels diners recollits amb les inscripcions van destinats a la Marató de TV3, que enguany col·labora amb la lluita contra el càncer. 

Un esdeveniment solidari i, com remarcava Barberà, popular. Organitzada per l’Estació nàutica i l’Ajuntament de la Ràpita, aquesta és una de les activitats que busquen desestacionalitzar el turisme i, especialment, les activitats al mar. «El mar dona per a molt», apuntava Barberà, i així es demostrava ahir en un esdeveniment on els participants es van tirar a l’aigua. Amb el neoprè, que deixaven des de l’organització, i gràcies també a la bona temperatura de la qual es va gaudir ahir al municipi, els participants van gaudir d’un recorregut d’un quilòmetre de distància, que anava des de la Platja de Garbí fins a la passarel·la de l’Hotel Juanito, i després tornava al punt d’inici. Al llarg del recorregut també hi havia uns inflables aquàtics. Molts d’ells van participar en la cursa amb alguna peça de roba nadalenca. 

En arribar, el Col·lectiu de Cuina La Ràpita - Delta de l’Ebre els esperaven amb diferents àpats com la xocolata cuita o el caldo de rap, per poder recuperar forces. Molts dels participants es van quedar després gaudint de les activitats a l’aigua i completant així el matí.

Sant Silvestre Móra d’Ebre
Un any més Móra d’Ebre va celebrar, també ahir, la Sant Silvestre aquàtica, que en aquesta edició va comptar amb la presència de trenta-tres participants. 

Aqua Móra d’Ebre va celebrar aquest diumenge la tercera edició Sant Silvestre aquàtica entre els embarcadors de Móra la Nova i Móra d’Ebre. Els 33 nadadors que hi van participar eren, majoritàriament, usuaris de la piscina coberta de Móra d’Ebre i membres del Club de Natació de Cambrils. 

L’acte esportiu es va iniciar a les 11.30 hores, a l’embarcador del passeig del Pont de Móra d’Ebre, on es van fer les inscripcions. Uns minuts després de les 12.00 hores, els participants saltaven al riu des de l’embarcador de Móra la Nova en direcció a l’embarcador del passeig del Pont de Móra d’Ebre. 

En arribar a Móra d’Ebre, els participants van ser obsequiats amb un got de brou i van rebre un diploma i una bossa esportiva de record. Tot i no ser una activitat competitiva, el primer en arribar va ser Joan Carles Adell, de Cambrils. El participant més veterà va ser el morenc Josep Escribà. 

Segons manifestaven els participants, la temperatura de l’aigua va ser ahir més agradable que la de l’any passat. Segons l’organització, l’aigua estava a 14,5 graus Celsius.

Comentarios
Multimedia Diari