Más de Ebre

Ebre Baix Ebre

Primeres jornades gastronòmiques de l'arròs a Tortosa

Del 9 al 22 d’agost, diversos establiments oferiran plats amb l’arròs del Delta com a protagonista per posar en valor la cuina de km 0

REDACCIÓ

Whatsapp
Presentació de les Jornades. Foto: Joan Revillas

Presentació de les Jornades. Foto: Joan Revillas

Les primeres jornades gastronòmiques de l’arròs a la capital del Baix Ebre tenen confirmada la participació de set restaurants tortosins, si bé està pendent d’afegir-hi més establiments. Concretament són els restaurants El Parc, Paiolet, Lo Llaüt, Lo Safareig, Xapla, Cristal i La Vegueria. Durant aquestes dues setmanes d’agost oferiran menús, plats o tapes amb l’arròs com a protagonista, acompanyat d’altres productes de temporada del territori.

La presidenta de Platigot, Carme Pla, ha explicat que l’objectiu és posar en valor la gastronomia local i la restauració de la ciutat, agafant com a referència un producte molt representatiu del territori: «tant l’arròs com les verdures són productes estrella de les Terres de l’Ebre, i amb aquestes jornades les volem donar encara més a conèixer i que els clients coneguen que a Tortosa també es fan molts bons arrossos», remarca.

Pel que fa a la tipologia dels productes que es podran trobar a les cartes dels restaurants participants, Carme Pla ha comentat que volen obrir el ventall a tots els estils de cuina, des de la paella fins al sushi.

Les primeres jornades de l’arròs arriben en un moment en el qual la restauració segueix treballant per superar els efectes que la pandèmia i les restriccions han tingut sobre l’activitat. En aquest sentit, la presidenta de Platigot assenyala que la proposta esdevé una manera de dinamitzar el sector, i subratlla que complementa altres activitats previstes per als pròxims dies a Tortosa, com els concerts de la Mostra de Jazz, que també permeten generar moviment a bars i restaurants.

De la seua banda, el regidor de Promoció Econòmica de Tortosa, Sisco Pepió, ha felicitat Platigot per la iniciativa de posar en marxa les jornades i ha animat la ciutadania a degustar els plats que s’hi oferiran: «són temps difícils per a la restauració, per això cal que hi donem suport i, a la vegada, descobrim o confirmem que a Tortosa disposem d’un molt bon nivell gastronòmic als nostres establiments de restauració», ha asse-nyalat.

El gremi de restauradors Platigot organitza les jornades juntament amb la Federació Comercial, Serveis i Hostaleria, Tortosa Més, amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa i de la marca Arròs Montsià.

Comentarios

Lea También