Más de Ebre

Procés participatiu per definir el nou edifici de l’Institut Escola 3 d'Abril de Móra la Nova

Tindrà un cost de 5 milions d’euros, 500.000 dels quals van a càrrec de l’Ajuntament i la resta del Departament d’Educació

Diari de Tarragona

Whatsapp
En centre actual. Foto: Ajuntament de Móra la Nova

En centre actual. Foto: Ajuntament de Móra la Nova

La comunitat educativa de l’Institut Escola 3 d’Abril i l’Ajuntament de Móra la Nova han començat el procés participatiu per dissenyar com serà el nou edifici del centre. S’han reunit els membres de la direcció del 3 d’Abril, l’Associació de Mares i Pares, l’alcalde, la regidora d’Ensenyament i els portaveus dels grups a l’oposició per consensuar les propostes que faran arribar al Departament d’Educació de la Generalitat. 
«Valorem molt positivament aquest procés participatiu perquè permet que totes les parts implicades puguin decidir de forma consensuada com serà el futur edifici de l’Institut Escola», assegura la regidora d’Ensenyament, Miriam Vinaixa. «Des de l’Ajuntament proposem que aquest edifici tingui algunes zones mancomunades. És a dir, espais que tots els ciutadans en puguin fer ús, per exemple, per fer una presentació d’un llibre. Per això, també es demana que aquests espais tinguin sortida directa al carrer», comenta la regidora.
Per la seva banda, la directora del centre, Marga Merlos, ha destacat que «el més important per a nosaltres és poder avançar conjuntament en la construcció d’aquest nou edifici i que respongui al projecte educatiu». Els alumnes de l’Institut Escola també han participat en aquest procés, tot fent propostes. Sobretot, han demanat tenir més espais oberts i més zona de pati. 
L’Ajuntament de Móra la Nova aportarà un total de 500.000 euros al projecte, que en total costarà 5 milions d’euros. La resta va a càrrec del Departament d’Educació de la Generalitat. El consistori demanarà un crèdit per abonar la suma, que pagarà en dos terminis:els primers 250.000 euros quan es redacti el projecte, i la resta, quan acabin les obres.

Temas

Comentarios

Lea También