Processats per construir un immoble en sòl no urbanitzable a l'Ampolla

Són el propietari del terreny i el responsable de l’empresa constructora. La pena és de dos anys de presó

03 enero 2019 09:59 | Actualizado a 03 enero 2019 10:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dos anys de presó, inhabilitació especial durant dos anys per a professió o ofici relacionats amb la construcció i el pagament d’una multa de 7.200 euros. És la pena a la qual s’enfronten dos homes acusats d’un delicte contra l’ordenació del territori per haver construït en sòl no urbanitzable al terme municipal de l’Ampolla. Així es recull en l’escrit d’acusació de la Fiscalia. La data del judici al Jutjat del Penal de Tortosa encara està per determinar. 

L’escrit d’acusació recull que els acusats só el propietari del terreny –i a la vegada promotor de la construcció- i el representant legal de l’empresa constructora. 

Els dos, l’any 2005, «sabent de la seva il·legalitat», van procedir al canvi d’us agropecuari d’un magatzem agrícola. Van començar la construcció d’una obra consistent en una edificació unifamiliar aïllada de dues plantes, amb una superfície de 170 metres quadrats, situada al polígon 72, parcel·la 19 de la partida Cap Roig. 

Aquest espai es tracta de sòl no urbanitzable i de protecció especial. I ho van fer sense adaptar-se a la llicència atorgada per a l’ampliació i rehabilitació de l’edificació agrària existent. 

El fiscal, en el seu escrit, també demana que s’acordi, amb càrrec als acusats, la demolició de les obres i la reposició al seu estat originari ja que, del contrari, el seu manteniment afectaria a les característiques de protecció especial. 

En el cas que l’enderrocament no es faci de forma voluntària en el termini de dos mesos a comptar des de la firmesa d’aquesta sentència, es demana que ho faci l’Ajuntament de l’Ampolla, però amb càrrec a l’acusat. 

L’Ajuntament haurà de donar compte al Jutjat del procediment d’execució de demolició i de les seves incidències, així com que els agents de l’autoritat que van instruir l’atestat ho controlin.   

Comentarios
Multimedia Diari