Professors i estudiants universitaris europeus visiten un institut de Móra la Nova

La visita s’emmarca en la celebració de Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc, la fira de referència dels espectacles literaris en llengua catalana 

25 mayo 2018 14:05 | Actualizado a 25 mayo 2018 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una delegació de professors i alumnes de diferents universitats europees d’11 països diferents, com ara Croàcia, Sèrbia, Rússia o Anglaterra, amb un alt nivell de coneixença de la llengua i de la literatura catalana han visitat aquest matí l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) per a conèixer la seva tasca, funcionament i projectes, així com la situació del català al territori.

Aquesta trobada està promoguda per l’Institut Ramon Llull, per la qual cosa també s’han traslladat a Móra la Nova 3 tècniques d’aquesta entitat i el seu coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Universitats.

La visita s’emmarca en la celebració de Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc, la fira de referència dels espectacles literaris en llengua catalana que se celebra a Móra d’Ebre, del 24 al 27 d’aquest mes de maig, a la qual assisteixen els visitants europeus.

Els professors i alumnes també aprofitaran fins diumenge per a conèixer diferents indrets de les Terres de l’Ebre, com ara Miravet, Benissanet, Corbera d’Ebre o Tortosa.

Al Mas de la Coixa, seu de l’IRMU, la delegació acadèmica europea ha rebut la benvinguda de la representant de l’Ajuntament de Móra la Nova i vocal de l’IRMU, Eva Vallespí, així com de diferents representants de l’institut amfitrió i del govern català que han aprofitat per a donar a conèixer diferents aspectes relacionats amb la llengua i cultura catalana.

En primer lloc, el vicepresident primer de l’IRMU i director dels Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé, ha remarcat la tasca de difusió i de suport que realitza aquest institut als projectes de recerca dels centres d’estudis i la importància de la presència en l’àmbit local tant d’aquests centres d’estudis com de l’IRMU, com a promotors culturals.

Bladé també ha donat a conèixer als visitants els Inventaris de Patrimoni Cultural Immaterial on hi ha un àmbit dedicat a aspectes lingüístics. Per la seva part, la directora de l’IRMU, M. Carme Jiménez, ha estat l’encarregada d’explicar els objectius i activitats que realitza aquest institut.

Jiménez ha aprofitat l’ocasió per a intercanviar informació i intentar buscar entitats similars als centres d’estudis entre els països membres de la delegació europea, amb la finalitat d’establir contactes i estudiar col·laboracions futures.

Després, el vicepresident segon de l’IRMU i president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, Josep Santesmases, i la vocal del patronat de l’IRMU i Cap del Servei de Foment de l'ús del Català de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, Montserrat Nadal, han explicat als visitants diversos projectes promoguts per l’IRMU, com és el projecte “Patrimoni Oblidat, Memòria Literària” i l’any Fabra i la Beca Joan Veny, respectivament.

Comentarios
Multimedia Diari