Prohibeixen la pesca al tram de l’Ebre a Miravet afectat pel caragol poma

Submarinistes del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil participen en les prospeccions per retirar els exemplars de l’espècie invasora presents al riu

18 julio 2017 17:59 | Actualizado a 13 noviembre 2017 18:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament d’Agricultura i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) han acordat la prohibició de pescar en un tram d’un quilòmetre i mig del riu Ebre, al seu pas per Miravet, amb l’objectiu de controlar i eradicar el focus de caragol poma trobat en aquesta zona a finals del passat mes de juny.

La prohibició s’aplicarà 1000 mestres avall i 500 metres amunt del lloc on es va localitzar el focus durant tota la temporada de pesca 2017, per tal de  minimitzar el risc que pugui provocar una mala praxis d’aquesta activitat i evitar noves infestacions. 

 Des del moment que es va detectar aquest nou focus, s’han  pres  accions immediates per a la seva eradicació. En una reunió el passat 10 de juliol amb les diferents administracions implicades, com l’Agència Catalana de l’Aigua; la CHE, Forestal Catalana, les Comunitats de Regants i l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), es va acordar consensuar actuacions de forma coordinada per a contenir aquest nou focus.

Entre les diferents mesures acordades, es va preveure l’aïllament del  focus fent una barrera, en la qual s’hi està treballant i que finalment serà flotant, a més de fer prospeccions periòdiques per anar extraient  postes i caragols adults. 

Aquest dimarts, bussos del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil d’Osca van col·laborar amb la CHE en la retirada dels exemplars de l’espècie invasora presents a Miravet, intervenint en les zones submergides del riu. 

La CHE està realitzant retirades i prospeccions per intentar l’eradicació total des que es va avisar d’aquest nou focus el passat 27 de juny  i  fins al moment han retirat un total de 24 adults i 226 postes. 

El focus es localitza en la marge esquerra del riu Ebre, al llarg d’uns 200 metres aigües a dalt de la població de Miravet. Es considera que és puntual, fruit d’un acte vandàlic o de l’ús per part de pescadors del caragol com a esquer, ja que la zona fins ara afectada per caragol poma se situa aigües a baix de Tortosa, en zona de Domini Marítim Terrestre, a uns 40 quilòmetres.

L’objectiu és que no es propagui aigües avall i  acabi arribant a la captació dels canals de regadiu a l’assut de Xerta, per on es podria expandir de forma molt ràpida per tot el Delta. 

Comentarios
Multimedia Diari