Projecte pioner a l'Ampolla per ser destí turístic segur contra la Covid-19

L’Ajuntament, l’Associació d’Empresaris de l’Ampolla i una empresa consultora hotelera posen en marxa un pla de prevenció integral per transformar tot el municipi en una destinació segura aquest estiu

07 mayo 2020 16:19 | Actualizado a 13 mayo 2020 16:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Ampolla i l’Associació d’Empresaris de l’Ampolla, a través de ValueGenSys, empresa consultora hotelera, posen en marxa un pla de prevenció integral per transformar tot el municipi de l’Ampolla en una destinació turística «Covid19-Safe», perquè els visitants i els turistes puguen anar-hi aquest estiu amb seguretat sanitària i total tranquil·litat.

«Quan va començar el confinament, vam veure des de l’Ajuntament i el sector empresarial que havíem d’actuar, ja que la situació s’allargaria. Que calia planificar una acció per afrontar la temporada turística i no perdre-la al 100%», explica l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa. «Vam contactar amb una consultoria per elaborar un pla integral de prevenció per transformar l’Ampolla en un destí segur i sa. Teníem clar que havíem d’anar tots a l’una, no podia ser que cada establiment o hotel fes el seu propi pla». 

«Aquest serà un estiu diferent, i ens haurem d’adaptar», explica per la seua banda Juani Piñana, presidenta d’ADELA.

ixí, s’ha elaborat un pla de prevenció adreçat a la ciutadania de l’Ampolla, als visitants, als turistes i també als establiments de la població. D’una banda, per als ciutadans, turistes i visitants s’ofereix la realització d’un ampli curs online de prevenció del contagi de la Covid-19, a través del qual se’ls hi explica de forma senzilla què és el coronavirus, com es combat, com se l’ha de controlar, com han de protegir-se i com han de protegir els altres. A tots els visitants i turistes se’ls informarà sobre les mesures de protecció que han d’adoptar i se’ls recomanarà la realització del curs just a la seva arribada al municipi o quan estiguin realitzant la reserva d’allotjament.

D’altra banda, per als establiments s’ha posat en marxa un segon curs en línia sobre com es creen i s’implanten plans de prevenció contra la Covid-19 a empreses i espais públics. Un cop que els propietaris dels negocis de l’Ampolla hagin realitzat aquest curs, es dissenyarà un pla personalitzat per a cada establiment per controlar tots els potencials perills de contagi.

Una vegada que aquest pla estigui finalitzat, professionals de la prevenció l’avaluaran i, si aquest compleix amb les mesures necessàries, l’establiment obtindrà un certificat que acrediti que és un lloc «Covid19-Safe».

Els cursos, finançats per l’Ajuntament de l’Ampolla i amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris de l’Ampolla, són de lliure accés i gratuïts tant per a la ciutadania, com per a turistes i establiments, i es podran consultar a la pàgina web www.ampolla.cat/covid-safe. 
«És una formació senzilla, però científica i contundent», explica Julio Herrera, enginyer responsable de la planificació, de la consultora hotelera ValueGenSys. «Pel que sabem és un pla pioner a tot l’Estat, és una iniciativa que planteja un programa de màxims perquè les persones estiguin segures sanitàriament».

En conjunt, l'Ajuntament de l'Ampolla destinarà prop de mig milió d'euros a tot el pla de reactivació socioeconòmica al municipi per la crisi de la Covid-19, dins del qual hi ha aquesta iniciativa.

Comentarios
Multimedia Diari