Promouen el consum de peix i marisc fresc de les llotges de l’Ebre per Nadal

La campanya mostra receptes innovadores amb productes com el polp, la moixarra o el rap, a càrrec de xefs del territori

09 diciembre 2020 19:50 | Actualizado a 11 diciembre 2020 18:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Llagostins, lluç, polp, rap, angules... són alguns dels productes frescos i de primeríssima qualitat que surten cada dia de les llotges de les Terres de l’Ebre i que poden esdevenir protagonistes en els àpats de Nadal. Així ho promou una campanya «De la mar al plat!», endegada per les confraries i el Grup d’Acció Local (GALP) la Mar de l’Ebre, que busca a més un segon objectiu: «fer possible que les noves generacions optin per consum de peix fresc en detriment de peix d’altres zones del món i de molta menys qualitat».

L’acció ha comportat l’elaboració de receptes innovadores de tres espècies de la mar de l’Ebre, el polp, la moixarra (orada) i el rap, que han cuinat tres cuiners de referència del territori. Es tracta d’Albert Guzmán, del restaurant del mateix nom a Sant Carles de la Ràpita; Sergi Piñol de les Dunes (Deltebre) i Miquel Tomás de la Taverna del Port, a l’Ametlla de Mar. A part de la pròpia recepta, s’han elaborat uns vídeos que pretenen explicar de forma pedagògica i pels mateixos cuiners com es netegen els peixos i quins secrets són els millors per tastar aquests productes.

Finalment, aquesta acció també busca fidelitzar el sector de la restauració a les Terres de l’Ebre, perquè opten per comprar peix i marisc de llotja, fet pel qual cada confraria de pescadors lliurarà uns davantals corporatius de la campanya.

«Volem fer promoció però sobretot conscienciació a la ciutadania, de què el peix fresc juga un paper clau en la nostra salut», afirmà el gerent del GALP la Mar de l’Ebre, Joan Alginet, en la presentació de la campanya ahir al matí al centre EbreTerra de Deltebre.

Així, s’elaboraran uns vídeos pedagògics amb els tres cuiners que participen de la campanya, els que es difondran mitjançant les xarxes socials del GALP i per la premsa de territori. «El GALP té una missió important de posar en valor el producte de la mar de l’Ebre, i pensem que amb accions que difonguin aquesta riquesa, surt guanyant el sector pesquer però també el turisme i la restauració», afirmà Alginet.

L’apunt: 19 projectes pesquers reben ajuts aquest 2020

Un total de 19 projectes de set municipis costaners del Baix Ebre i el Montsià s’han beneficiat aquest 2020 dels ajuts al desenvolupament de l’economia pesquera que gestiona el GALP, provinents de fons europeus. Entre les iniciatives que compten amb aquests ajuts hi ha la creació d’una peixateria per part de la Confraria de Deltebre, la compra d’equipaments per a la llotja de les Cases d’Alcanar, l’adquisició de barques per una nova oferta de serveis turístics a la badia dels Alfacs, o de vehicles per al creixement d’una empresa aqüícola. L’Associació Grup d’Acció Local de les Terres de l’Ebre es va crear el 2016 per agents dels sectors pesquers i aqüícola, privats i ens públics dels municipis costaners. El mateix any, la Direcció General de Pesca de la Generalitat el va seleccionar per al període 2017-2023, amb una assignació de 3,6 milions d’euros. 

Comentarios
Multimedia Diari