Promouen unes polseres amb codi QR per a persones amb Alzheimer

L’Associació de Familiars d’Alzheimer de les Terres de l’Ebre s’adhereix a la iniciativa, que es presentarà el dia 19 de setembre

30 agosto 2017 08:46 | Actualizado a 30 agosto 2017 08:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d’Esquadra i la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC) han creat unes polseres identificatives amb codi QR que permetran, quan una persona es perde o es desoriente, facilitar al ciutadà o policia que la trobe les dades de contacte del cuidador. Els braçalets també contindran informació d’interès del malalt, com, per exemple, si és diabètic o possibles al·lèrgies a medicaments. 

La presidenta de l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer de les Terres de l’Ebre (AFATE), Ana Algueró, valora molt positivament aquesta iniciativa, a la qual l’entitat s’ha adherit i està promovent. «Ens sembla una forma molt senzilla de saber al moment el nom de la persona que s’ha perdut, el nom del cuidador i el telèfon de contacte. En el cas dels malalts d’Alzheimer la rapidesa és molt important. També és molt interessant saber si la persona té diabetis o és hipertensa, per exemple», explica.

Algueró destaca que la polsera pot servir també a molta gent gran en general i no només als que pateixen Alzheimer. «És una eina barata i una manera ràpida de saber qui és i contactar amb la seua família si simplement els passa alguna cosa al carrer i no porten el DNI. La podríem portar tots».
La polsera es presentarà el proper dia 19 de setembre, a les 11 del matí, a la Cambra de Comerç de Tortosa. Durant l’acte, obert i gratuït per a tota la ciutadania, es comptarà amb la presència del neuròleg Josep Zaragoza, la terapeuta Cinta Marmaneu i Manel Carbó, dels Mossos d’Esquadra.

La presidenta agraeix la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, que són el cos de seguretat que actua quan una persona gran o malalta es desorienta. Amb ells cada any es porta a terme un calendari solidari. El 21 de setembre se’n presentarà el nou al Palau de la Generalitat, i l’AFATE tornarà a ser present a l’acte.
La polsera té un preu de 4 euros i no cal ser soci de l’associació per comprar-la. Qui desitge tenir-ne una o vol més informació pot adreçar-se a la seu d’AFATE, al passeig de Moreira, número 25, de Tortosa. 

Per altra banda, convé recordar que el 21 de setembre és el Dia Mundial de l’Alzheimer. L’associació ebrenca cada any organitza una jornada a Tortosa amb dues xerrades sobre les últimes novetats i avenços de la malaltia de l’Alzheimer  i aspectes quotidians que poden interessar els familiars. Enguany es farà el proper dia 16 de setembre.

Comentarios
Multimedia Diari