Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Prop d'1 milió d'euros per remodelar el nucli antic d'Horta de Sant Joan

Els treballs milloraran els espais més emblemàtics del municipi com la plaça de l´Església o de Sant Salvador

Marina Pallás

Whatsapp
Els carrers que envolten la plaça de l´Església tindran un nou paviment, entre altres millores. Foto: Joan Revillas

Els carrers que envolten la plaça de l´Església tindran un nou paviment, entre altres millores. Foto: Joan Revillas

D’aquí a un parell de setmanes arrencaran les obres que han de permetre remodelar i millorar el nucli antic d’Horta de Sant Joan. Dijous es va tancar el projecte amb l’Ajuntament, Incasòl i l’empresa adjudicatària, que té un pressupost de 940.771 euros (sense IVA).

L’Incasòl finançarà el 26% de les obres d’urbanització d’aquest espai urbà del nucli antic, mitjançant les aportacions establertes en el conveni de transferències signat per aquest organisme i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan se’n farà càrrec del 74% del pressupost restant, amb mitjans propis i amb l’aportació de l’1,5% cultural del ministeri de Foment per a projectes de millora de centres històrics. Les actuacions les portarà a terme l’empresa Construcciones Jaén Vallés.

Aquest projecte és la segona fase d’unes actuacions que va iniciar l’anterior consistori. «No estàvem massa contents de com van quedar les obres del consistori anterior i creiem que feia falta donar-li als carrers i les places un aspecte més acurat i més idoni, atès que Horta té un nucli antic, juntament amb Tortosa i Arnes, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional», explica al Diari l’alcalde del municipi, Joaquim Ferràs.

Les obres preveuen un àmbit d’actuació de més de 3.500 metres quadrats de superfície corresponents als carrers de Moragreda, Tomás Gil i Menbrado, Doctor Messeguer del Perot, plaça de Sant Salvador, plaça de l’Església, Santa Anna i Pintor Picasso.

L’actuació inclou un nou paviment de pedra a la zona del recinte emmurallat i formigó rentat a les zones de fora muralles. També preveu la renovació i col·locació de baranes de protecció allà on existeixen desnivells i la construcció d’un nou mur com a substitució de l’existent a l’encreuament del carrer Moragreda amb Messeguer.

Canvi del clavegueram

Els treballs també renovaran gran part dels serveis del nucli antic del municipi. Concretament, es renovarà la xarxa d’aigua potable i clavegueram, es crearà una xarxa que separi les aigües pluvials, se soterrarà la xarxa elèctrica de baixa tensió i telefonia, es canviarà l’enllumenat públic, i també es preveuen una nova xarxa de dades i de gas.

Actualment, la secció dels carrers està formada per una o dues voreres de dimensions reduïdes, amb una amplada variable d’entre 35 i 70 centímetres, i d’una calçada de circulació rodada que oscil·la entre els 2,5 i 5,50 metres.

«Des del punt de vista patrimonial i d’estètica, els canvis seran molt visibles», valora l’alcalde. El termini de les obres és de nou mesos.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También