Prop de 250 xiquets dediquen dibuixos als nens refugiats d'Idomeni

La Fundació Provocant la Pau, creada per l'excapellà rocker Padre Jony, marxa avui cap al camp de refugiats

19 mayo 2017 19:49 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fundació Provocant la Pau ha recollit prop de 250 dibuixos infantils a la comarca del Montsià per portar-los als xiquets i adolescents refugiats que es troben a Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia. Ahir la fundació va recollir els dibuixos a les escoles Consol Ferré i Soriano Montagut d’Amposta.

Davant els últims esdeveniments sobre els refugiats i l’últim acord de la Unió Europea amb Turquia, l’equip de cooperants de la Fundació Provocant la Pau ha decidit marxar avui mateix cap a Idomeni per realitzar una acció humanitària al camp de refugiats durant una setmana. «Si no hi ha pressió social, els refugiats no podran venir aquí, han quedat atrapats a Idomeni, de forma que hem decidit fer una acció al mateix terreny», explica el president de l’entitat, Joan Enric Reverté. Un cop allà, l’equip es coordinarà amb diferents ONG i activistes per unir esforços.

La fundació entregarà als xiquets refugiats els dibuixos que els hi han dedicat els alumnes d’Amposta. «Els xiquets refugiats han viscut marginació i rebuig, i hem decidit donar-los una mostra de suport i esperança, d’ànims, per explicar-los que no és així, que la majoria de la població d’aquí no està d’acord amb els dirigents europeus», concreta el president.

La fundació Provocant la Pau va nàixer el 2005 de la mà de Joan Enric Reverté, conegut llavors com a Padre Jony, arran de les inquietuds i experiències que va tindre a l’Àfrica com a cooperant. «Vaig decidir que havia de tornar i fer alguna cosa, i vaig crear la fundació, a la qual s’han sumat voluntaris d’arreu del món», explica Reverté al Diari. La fundació està especialitzada en col·lectius infantils i juvenils i educació en valors.

Fa uns anys, van portar a terme un projecte per obrir un centre escola biblioteca en un barri molt conflictiu a Guatemala. També va recolzar un projecte a Sierra Leone, col·laborant amb les nenes soldades i els seus fills fruit de les violacions que van patir durant la guerra civil. També a Brasil van ajudar joves del carrer amb marginació social per oferir-los educació a través de l’art.

Dissabte passat la fundació també va organitzar un mercat solidari a la plaça de Sant Pere a les Cases d’Alcanar i ja va recollir una trentena de dibuixos infantils amb mostres de suport per a portar-los a Idomeni.

Comentarios
Multimedia Diari